ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Η υφαρπαγή λαφύρων από τον Ερντογάν και οι Τ/κ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ υπόθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και των φίλων του φαίνεται να εξελίσσεται η… ανάπτυξη των κατεχομένων. Όπως αποκάλυψε ο «Φ», εταιρείες που είναι συνδεμένες με επιχειρήσεις της οικογένειας του Τούρκου Προέδρου, αναλαμβάνουν τα περισσότερα έργα που γίνονται στα κατεχόμενα. Τα πλείστα από τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν φίλοι του Ερντογάν, επιχειρηματίες που σε συνεννόηση μαζί του δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην κατεχόμενη Κύπρο.

Berat Albayrak, Erdogan’s son-in-lawεκμετεκμετά

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ρόλος συντονιστή για τα έργα έχει ανατεθεί από τον Ερντογάν στον γαμπρό του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος ελέω πεθερού κατέχει και το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας. Για το σκοπό αυτό, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ έχει στήσει δίκτυο συνεργατών στα κατεχόμενα για την προώθηση των έργων, επιλέγοντας μόνο εποίκους καθώς όπως πολλές φορές έχει αναφέρει ο Ερντογάν «δεν εμπιστεύεται τους Τουρκοκύπριους».

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ είναι αρκούντως αποκαλυπτικά. Οι πολιτικοί σχεδιασμοί του καθεστώτος της Άγκυρας έχουν αυστηρά την προσωπική σφραγίδα του Ερντογάν, ο οποίος βλέπει την ανάπτυξη των κατεχομένων, την επιβολή νέων τελεσμένων, ως πεδίο για να έχει και ο ίδιος οικονομικά οφέλη. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κινείται σε δύο επίπεδα. Είναι πρόδηλο πως σε στρατηγικό επίπεδο η Άγκυρα διαχρονικά επιδιώκει τον έλεγχο της Κύπρου στο σύνολό της. Μέσα από τα πρωτόκολλα συνεργασίας Τουρκίας – ψευδοκράτους, υπάρχει σαφής η προσπάθεια πλήρους εναρμόνισης του κατοχικού καθεστώτος με τις δομές του τουρκικού κράτους, ενώ στην ιεραρχία του ψευδοκράτους άρχισε η αναρρίχηση πλέον και εποίκων. Παράλληλα, σε ένα άλλο επίπεδο, το προσωπικό, ο Ερντογάν προσπαθεί να έχει ίδιον οικονομικό όφελος. Κι αυτό γίνεται και με τη χρηματοδότηση έργων από την Τουρκία!

 

ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, ο Ερντογάν συνδυάζει τους ευρύτερους σχεδιασμούς της Άγκυρας, που ειρήσθω εν παρόδω είναι ο στρατηγικός έλεγχος της Κύπρου και η εφαρμογή του γίνεται βαθμηδόν, με δικές του επιδιώξεις. Σε προσωπικό επίπεδο ο Ερντογάν προσπαθεί με φίλους του επιχειρηματίες, οικογενειακές του επιχειρήσεις, να έχει προσωπικό οικονομικό όφελος. Κι αυτό γίνεται και με τη χρηματοδότηση έργων από την Τουρκία. Είναι σαφές πως σε αυτή την ιστορία, των γεωστρατηγικών σχεδιασμών και συμφερόντων της Τουρκίας και των προσωπικών οικονομικών επιδιώξεων του Ερντογάν, της οικογένειας του και των φίλων του, απουσιάζουν οι Τουρκοκύπριοι. Πλην της ελίτ του κατοχικού καθεστώτος, οι απλοί Τουρκοκύπριοι είναι εκτός της μεγάλης εικόνας, του μεγάλου φαγοποτιού. 

ΑΥΤΟ θα πρέπει να το αντιληφθούν και να το συνειδητοποιήσουν οι Τουρκοκύπριοι. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως ενίοτε χρησιμοποιούνταν από την Τουρκία για να εξυπηρετούνται οι ευρύτεροι σχεδιασμοί της στην περιοχή. Να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της μέσω Κύπρου και με όχημα τους Τουρκοκύπριους. Επιπροσθέτως, όπως προκύπτει από τα στοιχεία χρησιμοποιούνται και για καθαρά προσωπικούς στόχους του Τούρκου Προέδρου. Είναι γι’ αυτό που για ακόμη μια φορά θα επαναλάβουμε πως οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να κάνουν τις επιλογές τους. Είτε θα παραμείνουν το όχημα εξυπηρέτησης των τουρκικών σχεδιασμών και συμφερόντων, είτε θα πορευθούν μαζί με τους Ελληνοκύπριους για το κοινό συμφέρον της χώρας μας. Το διπλοπόρτι έχει πρόσκαιρο όφελος. Αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ”

One thought on “ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Η υφαρπαγή λαφύρων από τον Ερντογάν και οι Τ/κ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.