Κυρ. Μητσοτάκης: Χρήσιμα μαθήματα της Κύπρου στην Ελλάδα για το μνημόνιο

Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, όπως και η οικονομία. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε για μία ακόμα φορά την στήριξη της ΝΔ στις αποφάσεις της κυπριακής κυβέρνησης ενώ επεσήμανε πως μετά τις προεδρικές εκλογές, τον Φεβρουάριο του 2018, μπορεί να ανοίξει ένα νέο παράθυρο για συνομιλίες στο Κυπριακό.

Η έξοδος της Κύπρου από το πρόγραμμα επιτήρησης κυριάρχησε στο διάλογο που είχαν οι δύο άνδρες μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα.

«Για εμάς είστε πάντα ένα παράδειγμα προς μίμηση, διότι αντιμετωπίσατε στην αρχή της θητείας σας μία πολύ μεγάλη κρίση. Καταφέρατε όμως  ακολουθώντας μία πολιτική αυστηρή αλλά προσηλωμένη στο στόχο να οδηγήσετε την Κύπρο στην έξοδο από τα μνημόνια και να έχετε, όπως βλέπω, και εξαιρετικά ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτό που πετύχατε στην Κύπρο, δυστυχώς εμείς στην Ελλάδα δεν το έχουμε πετύχει, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε μαθήματα από την κυπριακή εμπειρία,ώστε σύντομα ελπίζω και για εμάς να τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Γνωρίζετε την στήριξη που παρέχει η ΝΔ σε εσάς προσωπικά και στους αδερφούς Κυπρίους στην αντιμετώπιση του μεγάλου εθνικού ζητήματος», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε  ότι η συνταγή εξόδου από τα μνημόνια είναι ο συνδυασμός τόλμης και αποφασιστικότητας…

«Θέλω να ελπίζω και να πιστεύω ότι και η Ελλάδα μπαίνει σε έναν δρόμο που θα την οδηγήσει στην έξοδο από τα αδιέξοδα που προκάλεσε η κρίση. Εκείνο που έχει σημασία είναι να υπάρξει μία συνέπεια στις πολιτικές που ακολουθούνται , προκείμενου να υπάρξει τόλμη και αποφασιστικότητα. Αυτά είναι η συνταγή» σημείωσε ο Κύπριος πρόεδρος.

Γιάννης Τρουπής

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.