ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Λύση για επανεγκατάσταση των Μορφιτών στον Δήμο τους

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ… ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΓΓΛΟΛΙΓΟΥΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε [χθες] για την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει σε διάλογο ώστε να επιτευχθεί μια λύση που να επιτρέπει στους κατοίκους της Μόρφου να επανεγκατασταθούν στο Δήμο τους και οι κτηριακές εγκαταστάσεις μπορούν να αποτελέσουν υποδιεύθυνση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου για την ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Τροόδους…

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή της κατάθεσης θεμελίου λίθου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου, στην περιοχή Ευρύχου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ένα τέτοιο έργο όπως αυτό «στο οποίο θέτουμε τον θεμέλιο λίθο θα συνιστά μία πραγματική αναβάθμιση του ρόλου της Αστυνομίας στην περιοχή σας και την επιβολή της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή».


Είναι με ιδιαίτερη ευαισθησία που άκουσα τα όσα είπε ο Δήμαρχος Μόρφου. Θέλω να σας βεβαιώσω για την αποφασιστικότητα μας να προχωρήσουμε σε διάλογο ώστε να πετύχουμε μια λύση που να επιτρέπει στους κατοίκους της Μόρφου να επανεγκατασταθούν στο Δήμο τους [ΣΗΜ. ΟΧΙ να επιστρέψουν! Δημότες του Αττίλα, δηλαδή]. 


«Η Αστυνομία Κύπρου, ως ένας από τους βασικούς πυλώνες  στο ευνομούμενο κράτος , αντιμετωπίζει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, νέες  προκλήσεις. Η ανάπτυξη νέων μορφών εγκλήματος, η πολυπολιτισμικότητα αλλά ακόμη και επιπτώσεις από την οικονομική κρίση έχουν διαφοροποιήσει το εργασιακό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνται τα μέλη της Αστυνομίας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Σε αυτό το περιβάλλον είναι ακόμα πιο επιτακτικό η Αστυνομία ως οργανισμός, να επικεντρωθεί στην αύξηση της παραγωγικότητας. Και στο πλαίσιο αυτής της προσπάθεια, η Αστυνομία αναδιαρθρώνεται και εκσυγχρονίζεται για να ανταποκριθεί σε όλες τις αυξημένες απαιτήσεις και προσδοκίες των πολιτών. Στο επίκεντρο της προσοχής μας έχουμε την υποχρέωση να παρέχουμε στον κάθε πολίτη τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τη ζωή και την περιουσία του», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι έχει πλήρη επίγνωση των προβλημάτων του χώρου της αστυνόμευσης και της δικαιοσύνης , «αλλά αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που ενισχύεται η αποφασιστικότητα μας για ταχεία και αποτελεσματική απονομή δικαιοσύνης, πάταξη της διαφθοράς και εύρυθμη λειτουργία τόσο της Δύναμης μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίας όσο και του κράτους με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους».

«Και χαίρομαι πραγματικά και περηφανεύομαι διότι μόλις πρόσφατα έχουν γίνει οι προσλήψεις των νέων που θα ενδυναμώσουν την Αστυνομική Δύναμη. Και χαιρετίζω το γεγονός για την πέραν πάσης αμφιβολίας αξιοκρατική επιλογή. Για αυτό εξάλλου και δεν υπήρξε η οποιαδήποτε διαμαρτυρία από οποιαδήποτε πολιτική παράταξη, από οποιοδήποτε μέλος της Αστυνομικής Δύναμης ή εξ εκείνων που δεν έχουν προσληφθεί. Και αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα μας με βάση συγκεκριμένα κριτήρια να ενδυναμώσουμε τη Δύναμη με πολίτες που τιμούν με το ήθος, την αξία και γενικότερα με τις ικανότητες τους, και να την καταστήσουμε μια Δύναμη που πραγματικά μακρά και πέραν από τις όποιες επιρροές, κομματικές ή άλλες, θα υπηρετεί πρώτιστα και πάνω από όλα τον Κύπριο πολίτη, την ασφάλεια του και γενικότερα την ευνομία», υπογράμμισε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι έχοντας διαπιστώσει πως και στο επίπεδο των υποδομών – κτηριακών κυρίως- αντιμετωπίζουμε σημαντικά προβλήματα, προχωρούν σε σειρά έργων.

«Εκτός από το έργο στο οποίο σήμερα θέτουμε τον θεμέλιο λίθο είναι σημαντικό να αναφερθεί πως σημαντικά έργα αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών της Αστυνομίας Κύπρου, βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη την Κύπρο. Αποτελεί ειλημμένη και αμετάκλητη απόφαση της Κυβέρνησης και εμού προσωπικά η μεταρρύθμιση και ενίσχυση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης στον τόπο μας. Προχωρήσαμε σε σημαντικές τομές στον τομέα της Δικαιοσύνης για τις οποίες έκανε ειδικότερη αναφορά σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι τα χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία είναι η μόνη περίοδος, «θα μπορούσε να πει κανείς – θα ήθελα να το απόφευγα, αλλά είναι ένα γεγονός ότι – οι όποιες υποθέσεις έχουν διερευνηθεί και αφορούν θέματα διαφθοράς, κατάχρησης του δημοσίου χρήματος, μη χρηστής διοίκησης, όσες υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στα δικαστήρια αυτή την πενταετία δεν έχουν παραπεμφθεί τα προηγούμενα 50 τόσα χρόνια, από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Η αποφασιστικότητα μας να πατάξουμε τη διαφθορά φαίνεται και μέσα από τα όσα γίνεστε μάρτυρες κάθε μέρα», είπε.

Αυτό, σημείωσε, πιστώνεται όχι μόνο στην Κυβέρνηση, αλλά και εξίσου στους ανεξάρτητους θεσμούς, όπως είναι ο Γενικός Εισαγγελέας, η Νομική Υπηρεσία, η Αστυνομία, ο Γενικός Ελεγκτής και βεβαίως στο εν γένει  σύστημα απονομής δικαιοσύνης».

Διακηρύξαμε, πρόσθεσε, «πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε υποθέσεις διαφθοράς απ’ όπου και αν προέρχεται και τη διακήρυξη αυτή την κάνουμε πράξη». Ανέφερε ακόμη ότι «για την αποτελεσματική καταπολέμηση της διαφθοράς έχει παρθεί μια σειρά μέτρων και θα παρθούν ακόμη περισσότερα, έτσι ώστε να διαφυλάσσεται ο οποιοσδήποτε μπορεί να δώσει στοιχεία για πάταξη της διαφθοράς».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, το έργο στο οποίο σήμερα θέτουν τον θεμέλιο λίθο αποτελεί ένα αίτημα της αστυνομίας και μία πραγματική ανάγκη για την περιοχή ευρύτερα.

«Το κτήριο στο οποίο σήμερα στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου, έχει ανεγερθεί το 1910, πριν από 107 τόσα χρόνια. Μπορεί να το χρησιμοποιήσετε μελλοντικά ως Μουσείο, αλλά πλέον έπαψε να μπορεί να αποτελέσει το έργο για το οποίο ετάχθη», είπε.

«Το νέο κτήριο με συνολικό κόστος 4 εκατομμύρια, οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ,  αναμένεται να ολοκληρωθεί Ιανουάριο του 2019», πρόσθσε.

Ενημέρωσε ακόμη ότι «προκειμένου να έχουμε καλύτερο και πιο αποτελεσματικό συντονισμό σε θέματα αεροπυρόσβεσης, έρευνας και διάσωσης προωθείται επίσης η κατασκευή ελικοδρομίου στην περιοχή».

 ΚΥΠΕ

>>> Αναπτύσσεται η Μόρφου, λέει ο ψευτοδήμαρχος της κατεχόμενης πόλης 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.