ΕΔΕΚ: Οι υποχωρήσεις Αναστασιάδη έχουν γίνει με στήριξη ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ!

“Οι υποχωρήσεις του ΠτΔ έχουν γίνει με τη στήριξη των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και έχουν γίνει αποδεχτές και από τον κ. Σταύρο Μαλά ο οποίος κατ’ επανάληψη τις έχει επικροτήσει”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ. 

Η χθεσινή απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον κατοχικό ηγέτη συνιστούσε και μια παραδοχή:

«Ποια νοοτροπία να αλλάξουμε εμείς; Υποχωρώντας ή αποδεχόμενος τις αξιώσεις που σε κανένα άλλο κράτος ή Σύνταγμα δεν υπάρχουν ανάλογες πρόνοιες;». 

Η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας συνιστά παραδοχή πως τα όσα έχει συμφωνήσει και έχει αποδεχθεί ως μορφή λύσης είναι πειραματισμοί, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο που να αποδεικνύουν τη χρησιμότητα ή τη θετική εφαρμογή τους.

Τα πιο πάνω επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες που κατ’ επανάληψη εκφράσαμε για το ότι αυτές οι υποχωρήσεις δεν πρόκειται να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός κανονικού κράτους, δημοκρατικού, λειτουργικού και βιώσιμου αλλά σε ένα κράτος δυσλειτουργικό και τουρκικών προδιαγραφών με κίνδυνο σύντομης κατάρρευσης και απόσχισης του τουρκοκυπριακού τμήματος για δημιουργία τουρκικού κράτους στης Κύπρο.

Οι υποχωρήσεις αυτές έχουν γίνει με τη στήριξη των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και έχουν γίνει αποδεχτές και από τον κ. Σταύρο Μαλά ο οποίος κατ’ επανάληψη τις έχει επικροτήσει. 

Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται μια άλλη στρατηγική και ταχτική όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού που να έχει ελπίδες η κατάληξη της και να οδηγεί σε ένα αληθινά φυσιολογικό, δημοκρατικό και λειτουργικό κράτος, όπως θα πρέπει να είναι η Κυριακή Δημοκρατία”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ

One thought on “ΕΔΕΚ: Οι υποχωρήσεις Αναστασιάδη έχουν γίνει με στήριξη ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.