Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: “Η Νέα Στρατηγική θα σταματήσει την πολιτική των υποχωρήσεων”!

«Λύση μπορεί να υπάρξει μόνο με την αποχώρηση και του τελευταίου Τούρκου στρατιώτη από το νησί». 

«Σε αυτές τις εκλογές από τη μία είναι η επιλογή των νέων υποχωρήσεων στο Κυπριακό και από την άλλη η επιλογή της νέας στρατηγικής», δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος και Πρόεδρος ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος σε προεκλογική ομιλία που έκανε στην Αθήνα. 

Παράλληλα, άσκησε κριτική στους Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά ότι προτείνουν συνέχιση της τακτικής που μας οδηγεί σε συνεχείς υποχωρήσεις και αδιέξοδο στο Κυπριακό και υποστήριξε ότι η πολιτική αυτή οδήγησε την ελληνοκυπριακή πλευρά σε μεγάλες απώλειες στο διαπραγματευτικό τραπέζι, την ώρα που η Τουρκία εμφανίζεται συνεχώς κερδισμένη. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, στην τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων η Κυβέρνηση είχε πλέον δώσει τα πάντα στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού και αυτό που απέμενε ήταν το κεφάλαιο της ασφάλειας. «Ευτυχώς επέμενε και δεν τους άφησε η ελληνική κυβέρνηση να κάνουν υποχωρήσεις σε αυτό το θέμα», είπε και εξήρε τη στάση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι θα είναι «κρίμα να είναι αυτή η κατάληξη του Κυπριακού ελληνισμού», έδωσε χαρακτήρα δημοψηφίσματος στον πρώτο γύρο των εκλογών και υπογράμμισε ότι «λύση μπορεί να υπάρξει μόνο με την αποχώρηση και του τελευταίου Τούρκου στρατιώτη από το νησί».

«Να συνεχίσουμε τον αγώνα των Λυσσαρίδη, Κυπριανού, Τάσσου Παπαδόπουλου και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου», τόνισε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, υποστηρίζοντας, παράλληλα, ότι με τη Νέα Στρατηγική που προτείνει στο Κυπριακό μπορεί να επέλθουν πλήγματα οικονομικού και γεωπολιτικού χαρακτήρα στην Τουρκία, η οποία θα αναγκαστεί σε υποχωρήσεις.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας υποστήριξε, παράλληλα, ότι αν και η οικονομία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από το 2013 υπάρχουν πολλά που πρέπει να βελτιωθούν και αναφέρθηκε στο χαμηλό κατά κεφαλή εισόδημα, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και ιδιωτικού δανεισμού και στο σοβαρό, όπως είπε, πρόβλημα με τα «κόκκινα δάνεια». Δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση εκλογής του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, θα ξεκινήσει άμεσα έρευνες για την κατάρρευση των τραπεζών καθώς, όπως είπε, οι υπεύθυνοι πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσουν.

Υποστήριξε την ανάγκη για άμεση σύσταση φορέα διαχείρισης των κόκκινων δανείων, διαγραφή χρεών και προστασία των εγγυητών. «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία στο έλεος των τραπεζών», υποστήριξε.

Αναφέρθηκε, επίσης, σε ζητήματα παιδείας και υγείας λέγοντας ότι άμεση προτεραιότητα είναι ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει στους νέους επιστήμονες που έφυγαν από την Κύπρο λόγω κρίσης, να επιστρέψουν πίσω. Χαρακτήρισε τριτοκοσμική την κατάσταση που επικρατεί στα κυπριακά νοσοκομεία και υποστήριξε ότι με έναν σωστό σχεδιασμό η Κύπρος θα μπορούσε να γίνει κέντρο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Μεσόγειο.

Τον Νικόλα Παπαδόπουλο προλόγισαν η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους και ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης. 

Η κ. Θεοχάρους χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου ως τον τελευταίο βράχο πριν από τον γκρεμό, πάνω στον οποίο, όπως είπε, θα πιαστεί ο Ελληνισμός της Κύπρου για να σωθεί.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδάκης είπε ότι οι εκλογές του Ιανουαρίου είναι δημοψήφισμα για το Κυπριακό και κάλεσε σε στήριξη της υποψηφιότητας Παπαδόπουλου, για να σωθεί ο τόπος.

Στην προεκλογική εκδήλωση του Νικόλα Παπαδόπουλου παρευρέθηκαν πρώην Υπουργοί της Ελλάδας, ακαδημαϊκοί αλλά και στρατιωτικοί παράγοντες της χώρας.

ΚΥΠΕ

>>> Η ΔΔΟ και τα ταμπού του πολιτικού κατεστημένου

One thought on “Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: “Η Νέα Στρατηγική θα σταματήσει την πολιτική των υποχωρήσεων”!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.