«Πονοκέφαλος» στην Βρετανία Αλβανοί παράνομοι μετανάστες

Θρασύτατα σχηματίζουν το σήμα της «Μεγάλης Αλβανίας»…

«Πονοκέφαλο» προκαλούν στις αρχές της Βρετανίας φωτογραφίες Αλβανών παράτυπων μεταναστών οι οι οποίοι ποζάρουν καμαρωτοί για selfies στις καρότσες φορτηγών που τους μεταφέρουν λαθραία στη χώρα.

Ξαπλωμένοι πάνω σε εμπορεύματα, στριμωγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο χαμογελούν στο φακό, κάποιοι μάλιστα εμφανίζονται να κρατούν στα χέρια σωλήνες για να αναπνέουν φρέσκο αέρα στη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ άλλοι γιορτάζουν το «κατόρθωμά» τους να μπουν παράνομα στη Βρετανία πίνοντας ποτά στην καρότσα ενός φορτηγού.

Κάποιοι από αυτούς κάνουν με τα χέρια τους το σύμβολο της αλβανικής σημαίας, τον αετό. Ο συγκεκριμένος συμβολισμός έχει ταυτιστεί με τον αλβανικό εθνικισμό και την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας».

Σε μια άλλη από τις φωτογραφίες που ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη λεζάντα «καθ’ οδόν προς το Λονδίνο» οι Αλβανοί, όπως πιστεύεται, λαθρεπιβάτες κάνουν σήμα με τα χέρια εκφράζοντας την ικανοποίησή τους.

Οι φωτογραφίες έχουν προκαλέσει σάλο στα βρετανικά ΜΜΕ, που αναφέρουν δηκτικά τα σχόλια της Αλβανικής κυβέρνησης ότι οι Βρετανικές αρχές αντιμετωπίζουν «με το μαλακό» τους μετανάστες σε σχέση με άλλες χώρες και την έκκλησή της προς το Ηνωμένο Βασίλειο να στείλει γρήγορα πίσω τους νεαρούς που αποζητούν μια καλύτερη τύχη, αλλά κινδυνεύουν να γίνουν θύματα κυκλωμάτων δουλεμπορίας.

Πριν από μήνες η βρετανική εφημερίδα Sun είχε αποκαλύψει ότι έξι Αλβανοί δολοφόνοι είχαν καταφέρει να μπουν στη χώρα παριστάνοντας ότι είναι πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο, αλλά εντοπίστηκαν μαζί με άλλους περίπου 300 συμπατριώτες τους και τους αφαιρέθηκε η βρετανική υπηκοότητα.

Δουλέμποροι στέλνουν παράτυπους μετανάστες αεροπορικώς σε μικρά αεροδρόμια της Βρετανίας, χρεώνοντας πάνω από 1.000 ευρώ κατ’ άτομο. Υπολογίζεται ότι περίπου 30 τέτοια αφύλακτα – ή μερικώς φυλασσόμενα- αεροδρόμια στη νοτιοανατολική Αγγλία λειτουργούν ως «πύλες εισόδου» στη χώρα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.