Αποσύρεται από τους αγώνες ταχύτητας η Ντάνικα Πάτρικ

Η διάσημη Αμερικανίδα οδηγός αγώνων Ντάνικα Πάτρικ ανακοίνωσε την αποχώρηση της από τους αγώνες.  «Αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν ως οδηγός», δήλωσε η Πάτρικ την Κυριακή. Η απόφαση της ήταν αναμενόμενη μετά που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στην Stewart-Haas Racing.

Το τελευταίο διάστημα προσπαθούσε να εξασφαλίσει μια συμφωνία για να παραμείνει στα NASCAR με μια άλλη ομάδα, αλλά αυτές οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν. Ωστόσο, δεν κρεμάει ακόμα τα γάντια της καθώς σκοπεύει να τρέξει σε δύο αγώνες μέσα στο 2018, τον Daytona 500 και τον Indianapolis 500.

Ο τελευταίος θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της στους αγώνες ανοιχτών μονοθεσίων από το 2011, όταν και έφυγε από τα IndyCar για να μεταβεί στα NASCAR. Βέβαια, στα Indy ήταν πιο επιτυχημένη καθώς είχε κερδίσει τον αγώνα στο Motegi το 2008 σε αντίθεση με τα NASCAR όπου το καλύτερό της αποτέλεσμα ήταν μια  6η θέση στην Ατλάντα.

Παρά τη μέτρια απόδοση, η Ντάνικα ήταν αγαπητή στους οπαδούς, οι οποίοι την ψήφισαν ως την πιο δημοφιλή οδηγό στα IndyCar επί έξι συναπτά έτη από το 2005 μέχρι και το 2010. Την ίδια διάκριση κέρδισε μία χρονιά και στα Nascar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.