Γιατί πασίγνωστες εταιρείες γυρίζουν την πλάτη τους στο YouTube

Οι εταιρείες λαμβάνουν μέτρα για να προστατευτούν από την ανάρτηση των προϊόντων τους σε ακατάλληλα βίντεο.

Πολλοί μεγάλοι διαφημιζόμενοι δήλωσαν ότι θα αποσύρουν τις διαφημιστικές τους καμπάνιες από το YouTube καθώς είδαν τα προϊόντα τους να εμφανίζονται σε βίντεο τα οποία έδειχναν παιδιά να βρίσκονται σε καταστάσεις κινδύνου ή απειλής.

Mars, Adidas, Diageo και πολλές ακόμη μεγάλες εταιρείες βρίσκονται μεταξύ των επιχειρήσεων οι οποίες διακόπτουν τις καμπάνιες τους στο YouTube.

Η κατάσταση αυτή αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα από ένα δημοσίευμα του Buzzfeed στο οποίο φαίνεται ότι πολλές διαφημίσεις μεγάλων επιχειρήσεων εμφανίζονται εν μέσω ακατάλληλων βίντεο. Το YouTube είχε ήδη προχωρήσει στο κατέβασμα πολλών από αυτών των βίντεο, όμως αρκετά ήταν ακόμη αυτά που παρέμεναν στην ιστοσελίδα.

Σε δημοσίευμά τους την περασμένη Πέμπτη οι Times του Λονδίνου ανέφεραν ότι πολλά από τα συγκεκριμένα βίντεο συγκέντρωναν τα σχόλια εκατοντάδων παιδόφιλων.

Όμως η κατάσταση αυτή δεν περιορίζεται μόνο στο βίντεο. Αφορά γενικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter. Κι αυτό διότι δεν είναι πάντα στο χέρι των εταιρειών το περιεχόμενο των αναρτήσεων στις οποίες θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις τους. Κι αυτό μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα, καθώς χωρίς να το θέλουν μπορεί να αποτελέσουν θύματα κακής διαχείρισης του αλγορίθμου ο οποίος ρυθμίζει την ανάρτηση των διαφημίσεων τους στο διαδίκτυο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.