Θρηνεί η Αίγυπτος για τη Σάντια, το «αηδόνι» του Νείλου

Μία από τις πιο αγαπητές μορφές του αιγυπτιακού τραγουδιού και κινηματογράφου, η Σάντια, που λάτρεψαν όλοι οι κάτοικοι της χώρας του Νείλου, πέρασε στις 28 Νοεμβρίου στην αιωνιότητα, σε ηλικία 86 ετών.

Η ερμηνεύτρια του τραγουδιού «Η αγάπη αγαπάει μόνο μία φορά, δεν αγαπάει δύο φορές» άφησε την τελευταία της πνοή στο στρατιωτικό νοσοκομείο Γκαλαά του Καΐρου, μετά από σκληρή μάχη με την ασθένεια που τελικά τη νίκησε…

Η Σάντια γεννήθηκε στην αριστοκρατική συνοικία του Αμπντίν το 1931 και άρχισε την πολυδιάστατη καριέρα της το 1947, παίζοντας από τότε σε 112 ταινίες και εμφανιζόμενη σε τουλάχιστον δέκα σήριαλ, που όταν προβάλλονταν, άδειαζαν οι δρόμοι της πρωτεύουσας από τον κόσμο που καθόταν στο σπίτι να τα παρακολουθήσει, τις δεκαετίες του ’50 έως και το ’70.

Πλήθος κόσμου στην κηδεία της, ενώ το φέρετρό της είχε καλυφθεί από την σημαία της Αιγύπτου.

Στη μνήμη της, η Όπερα του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας διοργανώνουν δύο συναυλίες, που θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημερομηνία, την ίδια ώρα στις δύο πόλεις, στις 7 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ.

Μιλώντας για την απώλεια ενός μοναδικού πολιτιστικού θησαυρού, όπως τη χαρακτήρισε, η Όπερα του Καΐρου δήλωσε ότι «η τέχνη και η φωνής της Σάντια θα παραμείνουν αθάνατες στις ψυχές των ανθρώπων και του απλού λαού»…

Shadia – شادية – وحياة عينيك وفداها عينيي

Fatima Ahmad Kamal (Arabic: فاطمة أحمد كمال‎), better known by her stage name Shadia (Arabic: شادية), was an Egyptian actress and singer. She died 28 November 2017.

Shadia is considered one of the most popular and most talented singers and actresses in the Arabic movie and enterainment industry. Her songs and movies are still sought after, and her songs are popular amongst all generations.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.