Απονομή βραβείων του Συνδέσμου Ξένων Ανταποκριτών με την συμμετοχή Δώρου Παρτασίδη

Στη φωτογραφία ο Δώρος Παρτασίδης με τον Ade Adepitan.

Όπως κάθε χρόνο έτσι καί φέτος ο Σύνδεσμος Ξένων Ανταποκριτών που ιδρύθηκε πριν από 150 χρόνια οργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου άψογη τελετή απονομής βραβείων στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε 20 κατηγορίες.

Στην κατηγορία τηλεοπτικού ντοκυμαντέρ “Feature story of the year” η κριτική επιτροπή στην οποία συμμετείχε και ο συμπατριώτης μας παραγωγός και κινηματογραφιστής Δώρος Παρτασίδης έπειτα από ένα έντονο προβληματισμό ως προς την επιλογή καθώς το ποιοτικό επίπεδο συμμετοχών φέτος ήταν πολύ ψηλό, επέλεξε και βράβευσε την παραγωγή του SKY “Libya’s Migrant Hell”. Το ντοκιμαντέρ προβάλλει το δράμα και την πορεία προσφύγων προς την Ευρώπη που ξεκινά από τα βάθη της Λιβύης  και θεωρείται ως η μεγαλύτερη και πιο βρώμικη. Ή παρουσίαση έγινε από τον δημοφιλή ηθοποιό της τηλεοπτικής σειράς “EastEnders”, Ross Kemp.

Επίτιμος προσκεκλημένος και ομιλητής στην τελετή απονομής των βραβείων ήταν ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι ενώ παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο γνωστός κωμικός της βρετανικής τηλεόρασης Hugh Dennis.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης, πρεσβευτές ξένων χωρών και πληθώρα σκηνοθετών, παραγωγών και δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο.

Ο συμπατριώτης μας Δώρος Παρτασίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μεγάλο αριθμό προσκεκλημένων ανάμεσά τους και τον γνωστό ανάπηρο παρουσιαστή της τηλεοπτικής σειράς του BBC “Travel Show”, Ade Adepitan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.