Βρετανία: 500.000 παιδιά δεν έχουν να φάνε

 Μετά από έρευνα που διεξήγαγαν τα Ην. Έθνη αποκαλύφθηκε ότι 500 χιλιάδες παιδιά στη Βρετανία πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο.

 Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα ισχύει για οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους στη Βρετανία, οι οποίοι δεν έχουν επάρκεια τροφίμων.

Παράλληλα, 870.000 παιδιά στην Αγγλία πέφτουν κάθε βράδυ για ύπνο νηστικά επειδή οι γονείς τους δεν μπορούν να τους προσφέρουν τα απαραίτητα γεύματα.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες οικογένειες ζουν στο όριο της φτώχειας και δεν έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα.

Ο δρ Τζορτζ Γκριμπλ, επιστήμονας στο πανεπιστήμιο University College London, χαρακτήρισε “καταστροφική” την κατάσταση για την ανάπτυξη των παιδιών αφού- όπως τόνισε-“Όταν οι άνθρωποι ζουν σε συνθήκες φτώχειας αναγκάζονται να αγοράσουν τα φθηνότερα τρόφιμα που δεν έχουν καμία θρεπτική αξία”.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο τραγική αν υπολογίσουμε ότι 100 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων καταλήγουν κάθε χρόνο στα σκουπίδια σε ολόκληρη την επικράτεια της ΕΕ με περισσότερες από 400 εκατομμύρια μερίδες τροφίμων για κατανάλωση να καταλήγουν σε χώρο υγειονομικής ταφής το 2016.

Ενώ πολλές οικογένειες δεν έχουν τα απαραίτητα τρόφιμα, τα σούπερ-μάρκετ, οι βιομηχανίες τροφίμων αλλά και πολλά νοικοκυριά στη Βρετανία πετούν ετησίως συνολικά 10 εκατομμύρια τόνους φαγητού κατάλληλου προς κατανάλωση.

Κάποια σούπερ-μάρκετ έχουν αρχίσει, όμως, να λαμβάνουν μέτρα απέναντι σε αυτή την πρόκληση. Η αλυσίδα Tesco δεσμεύτηκε τον περασμένο χρόνο να αναδιανείμει το 100% του πλεονάσματος τροφίμων της σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Daily Mail

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.