Εκατοντάδες πιστοί στον σκλαβωμένο Απόστολο Ανδρέα

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΥΠΕΡ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ…

Μαθητές του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, στους οποίους έδωσαν δώρα η Άντρη Αναστασιάδη και ο Αβερωφ Νεοφύτου. Έδειξαν ταυτότητα για να τους επιτραπεί η είσοδος στα κατεχόμενα!!!

Ανήμερα της εορτής του Αποστόλου Ανδρέα, το κατεχόμενο Μοναστήρι του στη χερσόνησο της Καρπασίας, που γιορτάζει 150 χρόνια ζωής, υποδέχτηκε εκατοντάδες πιστούς και προσκυνητές. 

Η εκκλησία ήταν κατάμεστη και οι πιστοί δημιούργησαν ουρές, άλλοι για να ανάψουν κεριά και άλλοι λαμπάδες, εκπληρώνοντας τάμα στον Πρωτόκλητο. Τα συναισθήματα ανάμεικτα, συγκίνηση από τη σπουδαιότητα της μέρας και της επίσκεψής, αλλά στεναχώρια για την κατοχή.

Τη Μονή επισκέφτηκαν φυσικά και οι Ριζοκαρπασίτες, άλλοι εγκλωβισμένοι, άλλοι εκτοπισμένοι. Η θεία λειτουργία τελέστηκε χοροστατούντος του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου.

Παρούσα και η εορτάζουσα σύζυγος του προέδρου της Δημοκρατίας Αντρη Αναστασιάδη, εμφανώς συγκινημένη: «Πραγματικά ήταν πολύ συγκινητική η λειτουργία, το εκκλησίασμα, και όλα μαζί. Ήθελα να ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δόθηκε να είμαστε σήμερα όλοι μαζί. Να ευχηθώ σε όλους καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, και ο νέος χρόνος να φέρει ότι καλύτερο για την Κύπρο μας και να έχουμε την ευκαιρία να λειτουργίσουμε το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα με την Κύπρο μας ελεύθερη. Πολλή συγκίνηση. Πολλή συγκίνηση.»

Στον Απόστολο Ανδρέα και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου ξεφούρνησε ακόμη ένα ψέμα:«Η Κύπρος, δε μπορεί να μείνει μοιρασμένη. Όπως κανένας γονιός δεν θέλει έστω και ένα μικρό κομμάτι από το δάχτυλο του χεριού του δικού του παιδιού να αποκοπεί, πώς είναι δυνατόν να αποδεχτούμε εμείς οι Κύπριοι να διαμοιραστεί και να χωριστεί το μισό σώμα της Κύπρου; Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις στηρίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέχρι να έρθει η ευλογημένοι ώρα να ζήσουμε σε μία επανενωμένη Κύπρο και τότε θα είναι η μεγαλύτερη γιορτή.»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΚΚΗΣ-ΤΟ ΘΑΥΜΑΝ Τ’ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

One thought on “Εκατοντάδες πιστοί στον σκλαβωμένο Απόστολο Ανδρέα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.