Το θέμα υπηκοότητας παιδιού Ελληνοκυπρίας με Τούρκο

Διαστάσεις φαίνεται πως έλαβε η δημοσιοποίηση της είδησης, ότι νεαρή Ελληνοκύπρια μητέρα ζητεί -χωρίς να έχει λάβει ακόμη απάντηση – υπηκοότητα για το τριών μηνών βρέφος της το οποίο απέκτησε με Τούρκο υπήκοο.

Μετά και τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, παρατηρήθηκε κινητοποίηση στα κυβερνητικά στρώματα και στις αρμόδιες υπηρεσίες. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive, το αρμόδιο Υπουργείο, έχει λάβει για το ζήτημα της υπηκοότητας του παιδιού, σχετική γνωμάτευση από το Γενικό Εισαγγελέα, κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Ανώτερες πηγές οι οποίες μίλησαν στο SigmaLive, ανέφεραν ότι υπάρχει στον ορίζοντα υπουργική πρόθεση, όπως το ζήτημα οδηγηθεί ενώπιον Υπουργικού Συμβουλίου για σχετική έγκριση του αιτήματος για παραχώρηση Κυπριακής υπηκοότητας στο παιδί.

Ίδιες πηγές, κληθείσες να απαντήσουν στο κατά πόσο μια τέτοια θετική απόφαση, δημιουργεί προηγούμενο, οδηγώντας έτσι κι άλλες μητέρες να ζητήσουν κάτι παρόμοιο από την Κυβέρνηση, απέρριψαν κάτι τέτοιο.

Όπως προκύπτει, από τις δρομολογούμενες εξελίξεις, μια τέτοια απόφαση αναμένεται να εγείρει ζήτημα διαχείρισης και άλλων παρόμοιων υποθέσεων οι οποίες είχαν λάβει στο παρελθόν αρνητικές απαντήσεις. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν Τ/κ μητέρες – κάτοχοι κυπριακής ταυτότητας – αιτήθηκαν παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας στα παιδιά τους, αίτημα το οποίο δεν ικανοποιήθηκε.

Φρόσω Βιολάρη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.