Βρετανός Υπουργός Κοινοτήτων: Υψηλή εκτίμηση για την κυπριακή κοινότητα

Στη φωτογραφία από αριστερά ο Γιώργος Χατζηπαυλής, ή Μαρία Αλεξάνδρου, η Άντρη Κρις, ο Σατζίντ Τζαβίντ, ο Ντέιβιντ Μπάροους και ο Δώρος Παρτασίδης.

Την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Υπουργό Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Σατζίντ Τζαβίντ είχαν την περασμένη Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, τα μέλη της κοινότητας Enfield-Southgate του βορείου Λονδίνου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κοινοβούλιο.

Της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε προήδρευσε ο επί σειρά ετών βουλευτής της συγκεκριμένης περιφέρειας και ένθερμος αγωνιστής υπέρ των δικαίων της Κύπρου Ντέιβιντ Μπάροους. Ο κ. Μπάροους δέχθηκε μάλιστα τα εύσημα του Υπουργού για τη συνέχιση της προσφοράς του στην κοινότητα και έπειτα από τις γενικές εκλογές.

Σημειώνεται ότι παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Υφυπουργός αρμόδια για Μικρές Επιχειρήσεις, Καταναλωτές και Εταιρική Υπευθυνότητα, Μάργκο Τζέιμς.

Η συνάντηση παρείχε τη σημαντική ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων μεταξύ ιδιοκτητών επιχειρήσεων και μελών της κυβέρνησης. Ο κ. Τζαβίντ παρουσίασε με λεπτομέρεια την επί του πρακτέου εφαρμογή στο Enfield-Southgate των προνοιών του νέου προϋπολογισμού του κράτους που πρόσφατα παρουσιάστηκε. Οι κάτοικοι έθεσαν ερωτήματα που αφορούσαν τοπικές ανησυχίες και το πώς αντανακλώνται δεδομένα της εθνικής οικονομίας στην περιφέρειά τους.

Ο Δώρος Παρτασίδης, εκ των ιδρυτών της οργάνωσης «Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου», έθεσε ερώτημα προς τον Σατζίντ Τζαβίντ αναφορικά με την κυπριακή κοινότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Υπουργός επαναβεβαίωσε για ακόμα μία φορά την υψηλή εκτίμηση που τρέφεται για την κυπριακή κοινότητα και τη σημασία της συμβολής της στις εσωτερικές υποθέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Υποσχέθηκε δε να διοργανώσει μία συνάντηση αποκλειστικά με μέλη της παροικίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Φόρουμ Enfield-Southgate και διοργανώθηκε από την Πρόεδρο του Συντηρητικού Συνδέσμου Enfield-Southgate, Άντρη Κρις και τη Γραμματέα των Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου και υποψήφια δημοτική σύμβουλο Μαρία Αλεξάνδρου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.