Εντυπωσιακές εικόνες από τα Φλαμίνγκο στην Αλυκή της Λάρνακας

Μαγικές είναι για άλλη μια χρονιά οι εικόνες των φλαμίνγκο που έχουν φτάσει στην Αλυκή Λάρνακας.

Τα φλαμίνγκο αποτελούν εδώ και μερικές μέρες πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που επισκέπτονται την περιοχή για να θαυμάσουν αυτά τα ξεχωριστά πουλιά. 

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, προειδοποιεί ωστόσο ότι η αλόγιστη συμπεριφορά κάποιων επισκεπτών, προκαλεί σοβαρή ενόχληση στα άγρια πουλιά και παροτρύνει το κοινό να μην τα ενοχλεί.

Το όνομα φλαμίνγκο προέρχεται από την πορτογαλική ή ισπανική λέξη “flamingo”, που σημαίνει “αυτός που έχει το χρώμα της φλόγας”.

Τα φλαμίνγκο συχνά στέκονται στο ένα πόδι, ενώ το άλλο είναι μαζεμένο κάτω από το σώμα τους. Η αιτία αυτής της συμπεριφοράς δεν είναι πλήρως κατανοητή. Μία θεωρία είναι ότι με το να στέκονται στο ένα πόδι εξοικονομούν περισσότερη σωματική θερμότητα, δεδομένου ότι ξοδεύουν αρκετό χρόνο μέσα στο κρύο νερό.

Μία εναλλακτική θεωρία είναι ότι με το στήσιμο στο ένα πόδι μειώνεται η ενέργεια που πρέπει να καταναλωθεί για την παραγωγή μυικής προσπάθειας ώστε το πουλί να σταθεί και να ισορροπήσει στο ένα πόδι.

Το μεγάλο φλαμίνγκο ζει σε ρηχούς παράκτιους υγρότοπους, όπως παράκτιες λιμνοθάλασσες, πλημμυρισμένες περιοχές, αλμυρές και γλυκές λίμνες, αλυκές ή εκβολές ποταμών, σε λίγες αλλά μεγάλες αποικίες. Τρέφεται με μικρά θαλάσσια ασπόνδυλα, όπως γαρίδες και μαλάκια

Το μεγάλο φλαμίνγκο μπορεί να ζήσει εώς και 33 χρόνια στη φύση, ενώ 40 σε αιχμαλωσία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.