EastMed: Υπογραφές για τον μεγαλύτερο υποθαλάσσιο αγωγό

Τίθενται σήμερα Τρίτη στις 14.00 το μεσημέρι στο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία, οι υπογραφές των υπουργών Ενέργειας Κύπρου, Ισραήλ, Ελλάδας και Ιταλίας, για πολιτικές δεσμεύσεις των τεσσάρων χωρών για προώθηση του μεγαλύτερου υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου στον κόσμο, γνωστού ως EastMed.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας που θα υπογραφεί την Τρίτη από τους εκπροσώπους των τεσσάρων χωρών, υπό το βλέμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει χρηματοδοτήσει τις μέχρι τώρα μελέτες για τον υποθαλάσσιο αγωγό, αποτελεί ουσιαστικά την εξέλιξη της κοινής δήλωσης που υπέγραψαν τον περασμένο Απρίλιο οι τέσσερις υπουργοί Ενέργειας, για την προώθηση του μεγαλεπήβολου έργου εξαγωγής φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο και τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου προς την Ευρώπη και τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για την προώθηση μιας διακρατικής συμφωνίας προς αυτή την κατεύθυνση.


ΣΧΟΛΙΟ: Ο EastMed και οι «δικοί μας»

Ο αγωγός EastMed, που θα μπορεί να μεταφέρει το αέριο της Μεσογείου στην Ευρώπη μέσω Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας, θα είναι σήμερα στην κορυφή της επικαιρότητας με την τετραμερή συνάντηση που θα γίνει στη Λευκωσία. Παρουσία και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι γνωστό ότι πρόκειται για πολύ φιλόδοξο και πολύ δύσκολο εγχείρημα, το οποίο όμως, τουλάχιστον πολιτικά εξυπηρετεί τα μέγιστα την Κύπρο, καθώς απαντά στους τουρκικούς εκβιασμούς που θέλουν το φυσικό αέριο να διακινείται από τους τουρκικούς αγωγούς. Το ερώτημα είναι: Το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό οι «δικοί μας» για να πράξουν αναλόγως και να επενδύσουν σοβαρά σε αυτή τη συμμαχία του EastMed ή θα συνεχίσουν να παίζουν το τουρκικό παιχνίδι υποστηρίζοντας βλακωδώς ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή εκτός από τον τουρκικό αγωγό; Διότι μέχρι πρόσφατα αυτό μας έλεγαν.

Αρ. Μιχαηλίδης


Παράλληλα, η επισφράγιση της πολιτικής βούλησης των τεσσάρων χωρών, δεδομένης και της ενεργού στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιουργεί ένα σοβαρό υπόβαθρο για μεγάλες εταιρείες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν προς αυτή την κατεύθυνση, αφού το πρώτο ζητούμενο είναι η πολιτική σταθερότητα και η πολιτική βούληση.

Ο αγωγός προβλέπεται να έχει μήκος περίπου 2.000 χιλιομέτρων και σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, αναμένεται να κοστίσει περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια και θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι το 2025.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τρίτη στις 13:00, στο συνεδριακό κέντρο, θα ξεκινήσει η σύνοδος των υπουργών. Θα ακολουθήσει μία ώρα αργότερα η υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης, το κείμενο του οποίου έχει ήδη συμφωνηθεί από τους τέσσερις υπουργούς, ενώ αμέσως μετά θα δώσουν και κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στο μεταξύ, σε μιαν άλλη σημαντική εξέλιξη, τη Δευτέρα ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, υπέγραψε την τελική άδεια για την πρώτη γεώτρηση της ιταλικής ΕΝΙ στον στόχο «Καλυψώ» στο τεμάχιο «6». Προηγήθηκε η συγκατάθεση των υπουργών Ενέργειας, Μεταφορών και Εργασίας για τα θέματα που αφορούν σε αρμοδιότητες των Υπουργείων τους.

Η ΕΝΙ είχε καταθέσει τις αιτήσεις για τις γεωτρήσεις -που ξεκινούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες- τον περασμένο Ιούλιο.

Όπως έγραψε ο «Φ», το γεωτρύπανο «Saipem 12000» αναμένεται να φτάσει στο σημείο της γεώτρησης και να πιάσει αμέσως δουλειά, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Πέτρος Θεοχαρίδης   “Φ”

One thought on “EastMed: Υπογραφές για τον μεγαλύτερο υποθαλάσσιο αγωγό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.