Έτσι σχεδίαζαν Ισλάμιστές να δολοφονήσουν την Τερέζα Μέι

Theresa May

Σχέδιο ισλαμιστών να ανατινάξουν την πύλη της Ντάουνινγκ Στριτ και να επιτεθούν στο κτίριο που στεγάζει το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο με μαχαίρια και γιλέκα αυτοκτονίας με σκοπό να δολοφονήσουν την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, πιστεύουν ότι απέτρεψαν οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ην. Βασιλείου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου Sky News, το οποίο επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει..

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί της βρετανικής αστυνομίας εκτιμούν ότι το σχέδιο δολοφονίας της συντηρητικής πρωθυπουργού προέβλεπε τη ρίψη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην επίσημη κατοικία της πρωθυπουργού στη Ντάουνινγκ Στριτ. Εν μέσω του χάους που θα ακολουθούσε, ένοπλοι θα εισέβαλλαν στο κτίριο και θα εκτελούσαν την Τερέζα Μέι.

Η έρευνα που απέτρεψε τελικώς το σχέδιο δολοφονίας της Βρετανίδας Πρωθυπουργού διήρκησε εβδομάδες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου. Στην έρευνα συμμετείχαν στελέχη της Σκότλαντ Γιαρντ, της υπηρεσίας αντικατασκοπίας MI5 και της αστυνομίας της περιοχής Γουέστ Μίντλαντς.

Εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι δήλωσε ότι οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου κατάφεραν να αποτρέψουν την εκτέλεση εννέα σχεδίων για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στη χώρα μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Παράλληλα, η Μητροπολιτική Αστυνομία (Met) ανακοίνωσε ότι σε δύο υπόπτους που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατία και θα προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου στο Ουέστμινστερ αργότερα σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Met, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική την 28η Νοεμβρίου. Η αστυνομία ανέφερε ότι πρόκειται για τους Νάιμουρ Ζακαρίγια Ραχμάν, 20 ετών, κάτοικο του βόρειου Λονδίνου, και τον Μοχάμεντ Ακίμπ Ιμράν, 21 ετών, κάτοικο του νοτιοανατολικού Μπέρμιγχαμ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.