Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του…

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισκέφθηκε την Αλβανία, όπου αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Mehmet Akif Ersoy. Στην τελετή αυτή παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα.

Μετά την βράβευσή του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ απηύθυνε χαιρετισμό, λέγοντας: «Θα εργαστούμε από κοινού για την προώθηση των σχέσεων υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ. Ένας από τους τομείς της συνεργασίας μας είναι ο πολιτισμός και η παιδεία. Η αλβανική κουλτούρα είναι συστατικό της τουρκικής κουλτούρας, έτσι όπως η τουρκική κουλτούρα είναι συστατικό της αλβανικής κουλτούρας».

Και συμπλήρωσε: «Γνωρίζουμε ότι οι θεσμοί της FETO αναπτύσσουν δραστηριότητες στην Αλβανία και οι Αλβανοί τους έχουν εμπιστευτεί την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Γιατί διεισδύουν στο σύστημα της παιδείας, γιατί προσελκύουν στα σχολεία παιδιά με άριστα αποτελέσματα; Στη συνέχεια διεισδύουν σε δομές όπως στη Δικαιοσύνη, την Αστυνομία, το Στρατό -αυτό έκαναν στην Τουρκία. Τότε θα πρέπει να εκτιμήσουμε πολύ σωστά το γεγονός ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην Αλβανία, όπου πρέπει να λάβουμε μέτρα από τώρα, για να μην είναι αργά αύριο. Γι’ αυτό και αναμένουμε την υποστήριξη της Αλβανίας στη μάχη κατά της οργάνωσης αυτής».

One thought on “Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.