ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Προσαγωγές 56 Κύπριων φοιτητών στην Αθήνα

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν το βράδυ έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, όπου συγκεντρώθηκαν Κύπριοι φοιτητές για να διαμαρτυρηθούν, για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα την Πέμπτη.

Η ελληνική αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 56 Κυπρίων φοιτητών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Πρόκειται για φοιτητές που ανήκουν στην οργάνωση ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ.

Οι Κύπριοι φοιτητές είχαν μαζί τους πανό, το οποίο προσπαθούσαν να αναρτήσουν στην είσοδο της τουρκικής πρεσβείας.

Η αστυνομία προσπάθησε να τους αποτρέψει και σημειώθηκαν μικροεπεισόδια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχουν προσαχθεί κατηγορίες εναντίον των Κυπρίων φοιτητών ενώ να σημειωθεί ότι η πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα έχει ενημερωθεί.

Ο Πρόεδρος του ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ για τις συλλήψεις

Σε δηλώσεις του  στο Sigmalive ο Πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ, Κωνσταντίνος Χατζηκώστας, από την γενική διεύθυνση Αθηνών οπού βρίσκεται υπό σύλληψη με άλλους 60 κυπρίους εξιστορεί τι έγινε απόψε λίγα μετρά έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθηνά.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ξεκινήσαμε μια ειρηνική διαμαρτυρία με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα. Μόλις φτάσαμε κοντά στην πρεσβεία αστυνομικές δυνάμεις έτρεξαν προς το μέρος μας με σκοπό να πας απωθήσουν με αποτέλεσμα να απομακρυνθούμε. Εμείς εξηγήσαμε ότι πρόκειται για ειρηνική εκδήλωση και ότι δεν πρόκειται να απομακρυνθούμε. Υπήρξε ένταση και μέλη των αστυνομικών δυνάμεων έσπρωξαν φοιτητές, ζητώντας επίμονα την απομάκρυνση τους από τον χώρο κοντά στην πρεσβεία. Παραμείναμε εκεί ειρηνικά ενώ σε μερικά λεπτά έγινε νέα χρήση χημικών. Λίγο αργότερα μας φωνάξαν ότι δεν θα μας επέτρεπαν να φύγουμε και μας ενημέρωσαν ότι θα μας οδηγούσαν στην ενική διεύθυνση Αττικής και με κλούβες μας οδήγησαν εδώ και αναμένουμε να μας ενημερώσουν ποιο είναι το αδίκημα μας».

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα της παράταξης ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ στο Facebook:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F202853956423815%2Fvideos%2F1774241802618348%2F&show_text=0&width=560

===

3 thoughts on “ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Προσαγωγές 56 Κύπριων φοιτητών στην Αθήνα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.