Ελ.Θεοχάρους: Εκτουρκισμός ή ανατροπή το δίλημμα εκλογών

Tο ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου.

Τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Δευτέρα το ένατο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου. Του μνημοσύνου προέστη ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Άμυνας της Βουλής Χριστόφορος Φωκαΐδης. Το παρών τους έδωσαν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος, αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων, καθώς και ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Το δίλημμα στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις προεδρικές εκλογές είναι είτε η οδός του εκτουρκισμού ή η αντίσταση και η ανατροπών των υφιστάμενων δεδομένων στο Κυπριακό, δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους.

Τα διλήμματα του Κύπριου πολίτη στις εκλογές είναι απόλυτα συγκεκριμένα, ανέφερε η κ. Θεοχάρους, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο του ένατου μνημόσυνου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

«Ή θα επιλέξει την οδό του εκτουρκισμού, που θα επέλθει μέσα από τη συμφωνία στη βάση των παραμέτρων ακόμα και αυτού που εμφανίζεται ως το πλαίσιο Γκουτέρες και στη βάση των δικών μας υποχωρήσεων, όπως έχουν συγκεκριμενοποιηθεί στις προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κραν Μοντανά», είπε προσθέτοντας «αν αυτές οι απαιτήσεις γίνουν αποδεκτές και είναι η βάση της λύσης απ’ εκεί και πέρα ο εκτουρκισμός είναι ζήτημα χρόνου».

«Από την άλλη», πρόσθεσε, «έχουμε τη δυνατότητα να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε αυτά τα δεδομένα και φυσικά όλοι όσοι πολιτεύτηκαν τόσα χρόνια στη βάση αυτής της πολιτικής δεν μπορούν να πείσουν πια κανένα ειδικά στα ΗΕ ή στην ΕΕ ότι μπορεί να ακολουθηθεί άλλη πολιτική».

Παράλληλα, η κ. Θεοχάρους ανέφερε πως «το μήνυμα που βγαίνει από τη σημερινή τελετή είναι ότι ο βίος, η πολιτεία και οι παρακαταθήκες του Τάσσου Παπαδόπουλου μας καθοδηγούν, δείχνουν το δρόμο της αντίστασης, δείχνουν το δρόμο της απαντοχής και δεν επιτρέπουν σε κανένα να ενδίδει στις ιταμές τουρκικές απαιτήσεις».

«Νομίζω είναι ένας ισχυρός καθοδηγητικός φάρος για το λαό μας που και εμάς μας καθοδηγεί και τις μελλούμενες γενιές», κατέληξε.

ΚΥΠΕ 

One thought on “Ελ.Θεοχάρους: Εκτουρκισμός ή ανατροπή το δίλημμα εκλογών

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.