Κόντρα στα κατεχόμενα για ένα σκίτσο κατά του… “κατουρημένου” Ερντογάν

Φωτιές άναψε στα Κατεχόμενα ένα πρωτοσέλιδο σκίτσο τουρκοκυπριακής εφημερίδας του Σενέρ Λεβέντ [φωτο] που κατά τον Τούρκο αντιπρόεδρο, Ρετζέπ Ακντάγ, υπεύθυνο για θέματα Κύπρου, προσβάλλει τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα AFRIKA, ποτέ δεν συμπάθησε τον Ερντογάν και πολύ συχνά αντιτίθεται στην Άγκυρα σχολιάζει την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα με ένα σκίτσο με τίτλο «Με το βλέμμα του Έλληνα». Το σκίτσο δείχνει μία ελληνική σημαία και μπροστά της ένα αρχαιο-ελληνικό άγαλμα να «ουρεί» επί του προέδρου της Τουρκίας.

Ο υπότιτλος του πρωτοσέλιδου είναι ακόμη πιο επιθετικός κατά του Ερντογάν: «Δεν ντρεπόμαστε, εσείς πρέπει να ντρέπεστε και να πνιγείτε στην ντροπή μας».

Η αντίδραση των Τούρκων εποίκων στο νησί ήταν άμεση και επιθετική. Συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα γραφεία της εφημερίδας και απαίτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα. 

«Αυτό που έκαναν είναι μικροπρέπεια, ατιμία, χυδαιότητα. Ασφαλώς και θα ζητήσουμε λογαριασμό δια της νομικής οδού», δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, ο οποίος κάλεσε τους λεγόμενους «εισαγγελείς» των Κατεχομένων να κινηθούν άμεσα και να ασκήσουν δίωξη. «Κι εγώ προσωπικά θα κάνω τα δέοντα για να καταδικαστούν ενώπιον του ‘”τουρκοκυπριακού λαού” αυτοί που προέβησαν σε τέτοιες ανηθικότητες. Είναι καθήκον μου να εξηγήσω στον ‘”τουρκοκυπριακό λαό” αυτές τις ανηθικότητες, κι αυτές τις ατιμίες».

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος χαρακτήρισε επίσης την εφημερίδα και τους αρθρογράφους της ως φερέφωνα των Ελληνοκυπρίων. «Πρέπει οπωσδήποτε γι’ αυτή την ατιμία η δικαιοσύνη να ζητήσει λογαριασμό. Θα τους ντροπιάσω ενώπιον των τουρκοκυπρίων. Αυτοί δεν έχουν εθνική συνείδηση. Θα τους κάνω αυτούς να τους ξέρει ο κόσμος στην ‘ΤΔΒΚ’ ως φερέφωνο των Ελληνοκυπρίων», δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, που πρόσθεσε ότι αυτή η ατιμία δεν είναι μόνο εναντίον του Τούρκου Προέδρου αλλά και του τουρκικού λαού.

«Ο πρόεδρος εκπροσωπεί ένα έθνος. Αυτή η κακοήθεια δεν σημαίνει ότι βλάπτει μόνο τον πρόεδρό μας, ταυτόχρονα αποτελεί επίθεση και εναντίον της Τουρκίας, εναντίον του τουρκικού έθνους. Αλλά αυτό δεν είναι το πρώτο τους παράπτωμα. Αυτούς θα τους ντροπιάσω ενώπιον των τουρκοκυπρίων. Επειδή και η ανηθικότητα έχει τα όριά της. Κι αυτοί έχουν ξεπεράσει τα όρια της ανηθικότητας. Γνωρίζω ότι και οι τουρκοκύπριοι είναι ενοχλημένοι. Άνθρωποι που σκέφτονται σαν αυτούς είναι μειοψηφία στη “Βόρεια Κύπρο” και είναι σαν να μην υπάρχουν. Θα τους κάνω να το πληρώσουν», τόνισε ο Ρετζέπ Ακντάγ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.