Ισλαμική Διάσκεψη στην παρουσία “Τ/κ κράτους”!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη Ισλαμική Διάσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη με μοναδικό θέμα συζήτησης αυτό της Ιερουσαλήμ, μετά και την πρόθεση Τραμπ να την αναγνωρίσει ως επίσημη πρωτεύουσα του Ισραήλ. 

Στη διάσκεψη συμμετέχουν το Ιράν, το Καζακστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Ινδονησία και η Ιορδανία και από τον Περσικό Κόλπο το Κουβέιτ και το Κατάρ. Συμμετέχουν, επίσης, η Υεμένη και η Σομαλία, το Μπρουνέι αλλά και το Μπαχρέιν.

Ουσιαστική κρίνεται η απουσία του ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας και η υποβαθμισμένη παρουσία του Ομάν.

Παρών στη Διάσκεψη και το “Τουρκοκυπριακό κράτος” 

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται και ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος παρακάθεται στη Διάσκεψη, δίπλα μάλιστα από τον εκπρόσωπο της Ρωσίας και τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Μαδουρο. Μπροστά από τον λατρευτό του ΔΗΣΑΚΕΛ Μουσταφά Ακιντζί, [όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία να κορδώνεται σαν… turkey], υπάρχει η πινακίδα με την αναγραφή “Τουρκοκυπριακό κράτος” [Turkish Cypriot State].

O Οργανισμός της Ισλαμικής Διάσκεψης αναβάθμισε το 2004 την εκπροσώπηση της τουρκοκυπριακής κοινότητας στον Οργανισμό, την οποία είχε αναγνωρίσει ως “μωαμεθανική κοινότητα-παρατηρητή” από το 1979, σε τουρκοκυπριακό κράτος-παρατηρητή, σύμφωνα με την επωνυμία που προέβλεπε για την τουρκοκυπριακή διοίκηση το απορριφθέν Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο.

Η χρήση του όρου τουρκοκυπριακό κράτος στο Σχέδιο Ανάν αφορούσε το ένα από τα δύο συστατικά κράτη της προβλεπόμενης ομόσπονδης Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν προοριζόταν για ανεξάρτητη χρήση με την έννοια του κυρίαρχου κράτους, όπως εμμέσως αναγνωρίζει ο Οργανισμός την “ΤΔΒΚ” ως κρατικό εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων στις εργασίες του.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.