Είναι αδιανόητο να υπάρχουν Έλληνες ευρωβουλευτές που υπερασπίζονται ξένα συμφέροντα

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκαστο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδιώκει να στέλνει αντιπροσώπους ικανούς και άξιους. Κυρίως όμως, υποτίθεται ότι εκείνοι που εκλέγονται ευρωβουλευτές αγωνίζονται για τα δίκαια και τα συμφέροντα της πατρίδας τους. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν ευρωβουλευτές, οι οποίοι υπερασπίζονται ξένα συμφέροντα, τα οποία μάλιστα έρχονται να αντιτεθούν και στα εθνικά τους δίκαια. Εκτός και εάν υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι…

Μία τέτοια ντροπιαστική περίπτωση είδαμε μόλις χθες. Ένας Έλληνας ευρωβουλευτής, ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), παρέμεινε καθιστός στη θέση του ως ένδειξη διαμαρτυρίας την ώρα που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βράβευε την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας με το βραβείο Ζαχάρωφ. Είναι ο ίδιος ευρωβουλευτής που παλεύει να μην απομονωθεί το δικτατορικό καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, παρά τους εκατοντάδες θανάτους αντιφρονούντων, τις φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων και την εξορία δικαστικών λειτουργών.

Την ίδια ημέρα μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα ανατολικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε στην Κωνσταντινούπολη έκτακτη διάσκεψη του Ισλαμικού Οργανισμού Συνεργασίας, με αφορμή την αναγνώριση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Στη συνάντηση αυτή παρέστησαν εκπρόσωποι 56 χωρών και δύο «ειδικοί» προσκεκλημένοι. Ο ένας ήταν ο Νικολάς Μαδούρο [1ος αριστερά], δικτάτορας της Βενεζουέλας και ο άλλος ήταν ο Μουσταφά Ακιντζί, Τουρκοκύπριος εκπρόσωπος του ψευδοκράτους των κατεχομένων της Κύπρου. Στο τέλος της διάσκεψης η ώσμωση αυτή απεικονίσθηκε και στην «οικογενειακή» φωτογραφία. Σύμφωνα με τις αναφορές, στη διάσκεψη μίλησε και ο Τουρκοκύπριος εκπρόσωπος του ψευδοκράτους.

Δηλαδή, για να δούμε τη μεγάλη εικόνα: ένας «Έλληνας» ευρωβουλευτής αγωνίζεται να κρατήσει στη ζωή το δικτατορικό καθεστώς μιας χώρας και τον ίδιο τον δικτάτορα, ενώ ο τελευταίος παρευρίσκεται, συνομιλεί και ως εκ τούτου αναγνωρίζει ως ομόλογό του τον δήθεν πρόεδρο ενός ανύπαρκτου κράτους, που στην ουσία είναι το ακρωτηριασμένο μισό της ελληνικής Κύπρου!

Θέλει και σχόλια..;

Αναρτήθηκε από Savvas Kalenteridis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.