Πιάστηκαν στο εξωτερικό οι Σέρβοι εκτελεστές – Η διασύνδεση με Αλεξούι

Δύο Σέρβοι που φέρονται στη βάση πληροφοριών της Ιντερπόλ της χώρας τους ότι θα έρχονταν στην Κύπρο με σκοπό να εκτελέσουν τον Αλέξη Μαυρομιχάλη [Αλεξούι], συνελήφθησαν στο εξωτερικό. Ο ένας πιάστηκε στη Ρωσία και ο άλλος στα Σκόπια.

Η Ιντερπόλ έχει ενημερώσει ήδη τις κυπριακές Αρχές για την εξέλιξη και αναμένεται ν’ αρχίσει η διαδικασία έκδοσής τους. Οι δύο Σέρβοι φερόμενοι εκτελεστές συνελήφθησαν στη βάση ευρωπαϊκών ενταλμάτων που εξέδωσε η Κυπριακή Αστυνομία, μετά τις πληροφορίες που τους έφεραν να ήρθαν στην Κύπρο για παράνομους σκοπούς.

Για το θέμα αναφέρθηκε την Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ύστερα από ερώτηση βουλευτή, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να έρθουν οι δύο στην Κύπρο.

Ως γνωστόν, η Ιντερπόλ Σερβίας είχε ενημερώσει αρχές Μαρτίου το αντίστοιχο γραφείο της Κύπρου για πληροφορίες που είχε για την κάθοδο Σέρβων εκτελεστών με σκοπό να πραγματοποιήσουν φόνο.

Οι σερβικές Αρχές είχαν ακούσει τηλεφωνικές συνομιλίες συγκεκριμένου Σέρβου που αναφερόταν στο θέμα. Όντως, οι δύο Σέρβοι είχαν έρθει στην Κύπρο αλλά μετά από διαρροή κατά λάθος του μηνύματος από το γραφείο της Ιντερπόλ Κύπρου, οι φερόμενοι ως εκτελεστές εγκατέλειψαν άρον-άρον το νησί.

Για το θέμα διατάχθηκε ποινική ανάκριση και οι ποινικοί ανακριτές βρήκαν ότι το μέλος του γραφείου της Ιντερπόλ Κύπρου που τηλεφώνησε κατά λάθος στον φερόμενο εκτελεστή αντί στο αντίστοιχο γραφείο της Σερβίας, υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα.

Για την γκάφα ολκής στην οποία υπέπεσε η Ιντερπόλ Κύπρου είχε γίνει και εσωτερική έρευνα χωρίς να αποδειχθεί οποιοδήποτε αδίκημα.

Σημειώνεται ότι για το θέμα των πληροφοριών για τους Σέρβους εκτελεστές, αλλά και για τη διαρροή υπηρεσιακής έκθεσης για τη διαφθορά στην Αστυνομία, είχε παυθεί από τη θέση του ο υπαρχηγός Αστυνομίας Ανδρέας Κυριάκου, ο οποίος κατηγορήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου και η υπόθεσή του είναι ορισμένη για σήμερα.

Μιχάλης Χατζηβασίλης   

Χειροπέδες σε Σέρβο εκτελεστή στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Σέρβος, ο οποίος καταζητείτο από την κυπριακή Αστυνομία, σε σχέση με υπόθεση σχεδιασμού απόπειρας δολοφονίας, συνελήφθη γύρω στα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Πρόκειται για τον Ράτσκο Ραγκέλοβιτς 43 ετών, ο οποίος είχε συλληφθεί στην ΠΓΔΜ και εκδόθηκε στην Κύπρο με βάση διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον του, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων και παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 43χρονος καταζητείτο από τον Ιούνιο του 2017, βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τις κυπριακές αρχές και συνελήφθη στα Σκόπια στις 28 Ιουνίου.

Τέσσερα μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στις 12 Δεκεμβρίου στα Σκόπια όπου οι αρχές παρέδωσαν τον 43χρονο στις 15 του μήνα. Χθες Παρασκευή βράδυ ο ύποπτος μαζί με τους αστυνομικούς επέστρεψαν στην Κύπρο και γύρω στα μεσάνυχτα ο 43χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο ύποπτος είναι ένας από τους δύο Σέρβους οι οποίοι έφτασαν στην Κύπρο για να δολοφονήσουν τον Αλέξη Μαυρομιχάλη ωστόσο διέφυγαν όταν πληροφορήθηκαν ότι η Αστυνομία είχε ενημερωθεί για την εγκληματική πράξη την οποία θα πραγματοποιούσαν.

ΚΥΠΕ

Γκάφα ολκής της Ιντερπόλ Κύπρου: Πιάστηκαν στο εξωτερικό οι Σέρβοι – Η διασύνδεση με Αλεξούι

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.