ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Στην… εξορία για μία φωτογραφία

Η «Μις Ιράκ» έβγαλε φωτογραφία με τη «Μις Ισραήλ» και η οικογένεια της αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα!

Για μία selfie η οικογένεια της “Μις Ιράκ” αναγκάστηκε να ξεσπιτωθεί αφού η φωτογραφία της πανέμορφης κοπέλας με την “Μις Ισραήλ” προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media με πολλούς χρήστες να απειλούν ότι θα σκοτώσουν αυτήν και τα μέλη της οικογένειάς της.

Miss Iraq Sarah Idan with Miss Israel Adar Gandelsman.

Η selfie με τις δύο πανέμορφες κοπέλες είχε πάνω από πέντε χιλιάδες likes στo Instagram. Τη φωτογραφία της «Μις Ιράκ», Σάρα Ιντάν έχοντας στο πλευρό της την «Μις Ισραήλ», Αντάρ Γκάντελσμαν συνόδευε η λεζάντα: «Ειρήνη και αγάπη από τη Μις Ιράκ και την Μις Ισραήλ».

Αν και στο Ιnstagram, η selfie με τις δύο κοπέλες έκανε θραύση, πολλοί  χρήστες έκαναν πικρόχολα και επικίνδυνα σχόλια απειλώντας ακόμη και τα μέλη της οικογένειάς της.

Η οικογένεια της νεαρής κοπέλας από το Ιράκ, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα της μετά από απειλές για τη ζωή των μελών της, όπως επιβεβαίωσε η Iντάν στη βρετανική εφημερίδα “The Independent”. H κοπέλα δεν αποκάλυψε, όμως, ούτε πού πήγαν ούτε πόσο καιρό θα παραμείνουν κρυμμένοι.

Επιπλέον, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στο Ιράκ και για τις φωτογραφίες της Ιντάν με μπικίνι. «Αυτά τα δύο πράγματα δημιούργησαν μπελάδες για αυτήν στη χώρα της, όπου ορισμένοι εξαπέλυσαν απειλές εναντίον της και της οικογένειάς της, ότι δηλαδή, εάν δεν επέστρεφε στο Ιράκ και δεν κατέβαζε τις φωτογραφίες από τα social media, θα της αφαιρούσαν τον τίτλο και θα την σκότωναν,δήλωσε η “Μις Ισραήλ”, μιλώντας στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο “Israeli TV”.

Μέχρι στιγμής, η Ιντάν, που ζει στις ΗΠΑ,δεν έχει κατεβάσει την επίμαχη φωτογραφία από το Instagram.

Πώς ξεκίνησαν οι αντιδράσεις με τη selfie των δύο κοριτσιών

Miss Israel Adar Gandelsman.

Όλα ξεκίνησαν στον διαγωνισμό ομορφιάς που διεξήχθη στο Λας Βέγκας τον περασμένο Νοέμβριο για την ανάδειξης της ωραιότερης γυναίκας στον κόσμο,”Μις Υφήλιος 2017″. Η «Μις Ιράκ» και η «Μις Ισραήλ» είχαν την ιδέα, όπως και οι περισσότερες διαγωνιζόμενες, να βγάλουν μία selfie. Η «Μις Ισραήλ» ανέβασε τη φωτογραφία στο λογαριασμό της στο Instagram αποκαλώντας τη “Μις Ιράκ” καταπληκτική”. Και τότε ξεκίνησαν όλα….

Τα πιο αρνητικά σχόλια από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι, μεταξύ Ιράκ και Ισραήλ δεν υπάρχουν διπλωματικές σχέσεις. Αυτό ήταν που ενόχλησε κυρίως την Σαμπρίνα Mπενουί, “φαν” του You Tube, η οποία έσπευσε να τονίσει ότι “η selfie αυτή δεν ήταν για όλα τα γούστα”. Ακόμα και Άραβες ακαδημαϊκοί που κατηγορούν το Ισραήλ για βιαιότητες, αντέδρασαν έντονα. Σε απάντηση στα επικριτικά σχόλια, η «Μις Ιράκ» είχε γράψει στο Instagram ότι η «Μις Ισραήλ» την πλησίασε για να φωτογραφηθούν μαζί εκφράζοντας την ελπίδα για ειρήνη μεταξύ των λαών τους. «Είπε ότι θα ήθελε να βγάλουμε μία φωτογραφία μαζί. Ο στόχος της φωτογραφίας ήταν να εκφράσουμε την ελπίδα για παγκόσμια ειρήνη», δήλωσε η Ιντάν και πρόσθεσε ότι η φωτογραφία δεν υποστήριζε σε καμία περίπτωση το Ισραήλ. «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη σε όποιον θεώρησε ότι η φωτογραφία είναι προσβλητική για τους Παλαιστίνιους, ήταν απλώς μια έκκληση για ειρήνη και ελπίδα για λύση στην κρίση». Ωστόσο, στο Ισραήλ, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Οφίρ Γκέντελμαν, επαίνεσε τη φωτογραφία, αποκαλώντας την “ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας για την περιοχή”.  

Λίγες ημέρες αργότερα, τα επικριτικά σχόλια από το Ιράκ πολλαπλασιάστηκαν κι έφθασαν στο σημείο ορισμένοι χρήστες να απειλούν ότι θα σκοτώσουν την πανέμορφη κοπέλα και την οικογένειά της αν δεν κατεβάσει την φωτογραφία από τα social media και δεν επιστρέψει στην πατρίδα της.

Μίνα Αγγελίνη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.