Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Μουσιούττας

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Μουσιούττας, σε ηλικία 78 ετών. Ο Ανδρέας Μουσιούττας διετέλεσε υπουργός Εργασίας την περίοδο 1985-1988, όπως και την περίοδο 1993-2003.

Γεννήθηκε στο Καϊμακλί Λευκωσίας το 1939. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου απέκτησε δίπλωμα στα Νομικά. Διετέλεσε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από 7/1/1985 μέχρι 28/2/1988, από 28/2/1993 μέχρι 11/11/1997 και από 1/3/1998 μέχρι 28/2/2003.

Υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου από το 1979 μέχρι το 1984 και από το 1988 μέχρι το 1989.

Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος ή Μέλος Σε συμβούλια Δημοσίων Εταιρειών.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημερώθηκε με θλίψη για τον θάνατο του Ανδρέα Μουσιούττα, ο οποίος διατέλεσε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επί δώδεκα συνολικά έτη, λαμπρύνοντας με την πληθωρική παρουσία, την ακατάπαυστη εργατικότητα, το έργο και την πραότητα του χαρακτήρα του, τη θέση από την οποία υπηρέτησε τον τόπο.

Ο Ανδρέας Μουσιούττας είναι αναμφίβολα μία εκ των προσωπικοτήτων που θεμελίωσαν εργασιακά θέσμια στον τόπο μας και διαμόρφωσαν το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο λειτούργησε η κοινωνία κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Η Υπουργός και το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους προς τους οικείους του αείμνηστου Ανδρέα Μουσιούττα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.