Κόρμπιν: Πιθανόν να υπάρξουν νέες εκλογές μέσα στους επόμενους 12 μήνες

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι πιθανόν να διεξαχθούν εθνικές εκλογές στη Βρετανία την επόμενη χρονιά αλλά σημείωσε ότι είναι αντίθετος στη διενέργεια νέου δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε., σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Grazia.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που είχε το Συντηρητικό της Κόμμα στις πρόωρες εκλογές του Ιουνίου, γεγονός που αποδυνάμωσε τη θέση της στις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Αντίθετα, οι Εργατικοί τα πήγαν καλά στην εκλογική αναμέτρηση, κερδίζοντας 30 νέες έδρες στο κοινοβούλιο.

Ο Κόρμπιν, που έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι θα κερδίσει την εξουσία, προέβλεψε ότι σύντομα θα διεξαχθούν νέες εκλογές.

«Πιθανόν να υπάρξουν νέες εκλογές μέσα στους επόμενους 12 μήνες», δήλωσε σύμφωνα με το περιοδικό Grazia. Προέβλεψε, μάλιστα, νίκη του Εργατικού του Κόμματος. «Είμαι έτοιμος να γίνω αύριο πρωθυπουργός», δήλωσε.

Ο Κόρμπιν, που είπε ότι ψήφισε κατά της ένταξης στην Ε.Ε. στο δημοψήφισμα του 1975 αλλά υπέρ της παραμονής το 2016, δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού των Εργατικών Τόνι Μπλερ για ένα νέο δημοψήφισμα για την αποχώρηση ή την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Κάποιοι ήταν εξαιρετικά ανεύθυνοι σε αυτά που έκαναν και είπαν, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ήταν η μεγαλύτερη συμμετοχή του λαού σε μια εκλογική διαδικασία που υπήρξε ποτέ στη Βρετανία και ότι επέλεξαν να αποχωρήσουμε», δήλωσε ο Κόρμπιν σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις στην κυβέρνηση προκειμένου να επιτρέψουμε να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος, διότι αυτή τη στιγμή κινδυνεύουμε να βρεθούμε σε απόλυτο χάος τον Μάρτιο του 2019», δήλωσε ο Κόρμπιν, αναφερόμενος στην ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ε.Ε.

One thought on “Κόρμπιν: Πιθανόν να υπάρξουν νέες εκλογές μέσα στους επόμενους 12 μήνες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.