ΣΗΜΙΤΗΣ – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ήθελαν τον Αττίλα!

Αποκαλυπτικός ο Νίκος Κοτζιάς για τον προδοτικό ρόλο των δύο Πασόκων ηγετών.

Την κυβέρνηση Σημίτη και ειδικότερα τον πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και μετέπειτα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «φωτογράφισε» προχτές το βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κάνοντας μία εντυπωσιακή αποκάλυψη: ότι επί των ημερών Παπανδρέου στο Υπουργείο Εξωτερικών είχε δοθεί οδηγία στις αρμόδιες υπηρεσίες να διαπραγματέυονται το σχέδιο Ανάν θεωρώντας αυτονόητη την παραμονή του Αττίλα στα Κατεχόμενα!

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνεντεύξεως του στην ΕΡΤ και μάλιστα απρόκλητα, «πέραν από το τι λένε δημόσια ορισμένες δυνάμεις, αν μελετήσει με προσοχή κανείς το αρχείο του υπουργείου υπήρχε στην υπηρεσία υπό την καθοδήγηση πολιτικών ηγεσιών αποδοχή στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία να υπάρχει το θέμα παραμονής των τουρκικών στρατευμάτων, κατοχικών στρατευμάτων, όχι κάποιων άλλων, συν του δικαιώματος της Τουρκίας να επεμβαίνει! Το θεωρούσαν αυτό λύση! Για να το θεωρείς όμως λύση σημαίνει πως έχεις έναν άλλο ορισμό του προβλήματος της Κύπρου.»

Ερωτηθείς από τον διευθυντή της Εστίας Μανώλη Κοττάκη «ποιοι είναι αυτοί;» , ο κ. Κοτζιάς απάντησε: «Δείτε το σχέδιο Ανάν του οποίου εγώ είχα κάνει κριτική, αν και υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών, και θα δέιτε πολλές δυνάμεις στις τοποθετήσεις τους να το λένε αυτό.»

Δεδομένου ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, ο οποίος διαδέχτηκε τον Γιώργο Παπανδρέου στο νεοκλασσικό της οδού Ακαδημίας, είχε ταχθεί κατόπιν οδηγιών του Πρωθυπουργού κατά της παραμονής του Αττίλα και των επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στο νησί, είναι απολύτως προφανές ότι ο Υπουργός Εξωτερικών φωτογραφίζει την περίοδο Σημίτη – Παπανδρέου. Απλώς δεν θέλησε να την κατονομάσει, δεδομένου ότι στο παρελθόν ο ίδιος πριν διαφωνήσει μαζί του, υπήρξε στενός συνεργάτης του Παπανδρέου και Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ.

Κατά τα λοιπά στην ίδια συνέντευξη αναγνώρισε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο να έχει άποψη για θεμελιακά ζητήματα για το Σκοπιανό, του παρείχε πλήρη κάλυψη στους χειρισμούς για τη Σαουδική Αραβία και εκτίμησε ότι αναμένει «πλειοψηφία βουλευτών και όχι κομμάτων» όταν λυθεί το ονοματολογικό στο Σκοπιανό. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο ορισμένα κόμματα να απέχουν όταν θα γίνει η κρίσιμη ψηφοφορία για την κύρωση της διεθνούς συμφωνίας για τη νέα ονομασία των Σκοπίων.

Πηγή: Εστία

>>> GAP – ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΟΣ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ

One thought on “ΣΗΜΙΤΗΣ – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ήθελαν τον Αττίλα!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.