ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Υποστήριξη στον Νικόλα αποφάσισαν οι κάτοχοι αξιογράφων

Η πρώτη-και ίσως τελευταία-απόσυρση εξαγγελθείσας υποψηφιότητας ενόψει των προσεχών προεδρικών εκλογών αναμένεται να λάβει σήμερα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σάρκα και οστά, με τον πρόεδρο του Παγκυπρίου Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων Φοίβο Μαυροβουνιώτη να κάνει πίσω υπέρ της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου.   

Σε γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου των Κατόχων Αξιογράφων την Τετάρτη το απόγευμα και αφού τέθηκαν ενώπιον των μελών όλες οι γραπτές προτάσεις που δόθηκαν από όλους τους υποψήφιους Προέδρους με τους οποίους το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου είχε συνάντηση, οι κάτοχοι αξιογράφων ενέκριναν τελικά με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση του προέδρου του Σώματος για στήριξη Νικόλα Παπαδόπουλου και απόσυρση της δικής του υποψηφιότητας.

Η πρόταση εγκρίθηκε με 352 ψήφους υπέρ και τρεις εναντίον από τους 355 παρευρεθέντες.

Αρχικά, όπως είπε ο κ. Μαυροβουνιώτης, οι αντιδρούντες ήταν περισσότεροι, ωστόσο όταν ανέλυσε την πρόταση του Νικόλα Παπαδόπουλου και το σκεπτικό της στήριξής του από τον πρώτο γύρο, οι αντιδρούντες πείστηκαν ότι θα ήταν καλύτερα να αποσύρει την υποψηφιότητά του ο ίδιος.

Σημείωσε ότι αναφέρθηκε ενώπιον των μελών της συνέλευσης ότι το να επέμεναν στη δική τους υποψηφιότητα τον πρώτο γύρο ενδεχομένως να στερούσε από τον υποψήφιο Νικόλα Παπαδόπουλο το εισιτήριο για τον β’ γύρο, κάτι το οποίο δεν θα ήθελαν, καθώς ήταν ο μόνος υποψήφιος που κατέθεσε μία πρόταση η οποία ήταν η πιο συμφέρουσα για τους ίδιους.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων είχαν συνάντηση και άκουσαν τις προτάσεις και του Σταύρου Μαλά και του Γιώργου Λιλλήκα.

Την Τετάρτη, υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση του Συνδέσμου και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, η οποία τελικά αναβλήθηκε. Γεγονός για το οποίο ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αξιογράφων ανέφερε στον «Φ» ότι καταλυτικό σημείο της πρότασης Νικόλα Παπαδόπουλου ήταν η αναφορά για καταβολή του ποσού των 100 χιλιάδων ευρώ σε πέντε ετήσιες δόσεις.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στο twitter, ευχαρίστησε τους κατόχους αξιογράφων για την απόφασή τους. «Ευχαριστώ τον Φοίβο Μαυροβουνιώτη και τον Σύνδεσμο Κατόχων Αξιογράφων για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά για την αποκατάσταση των αδικιών και της μεσαίας τάξης και την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας», έγραψε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Φρίξος Δαλίτης “Φ”

>>> ΚΥΠΡΙΑΚΟ – Έκλεισε ο κύκλος του εκμαυλισμού και εξευμενισμού και θα πρέπει να εφαρμοστεί μια νέα σοβαρή και αξιόπιστη πολιτική

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.