Έγγραφα φωτιά στο φως: Έτσι σχεδίαζαν οι Σοβιετικοί να φτιάξουν την «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Οι Σοβιετικοί μαζί με τους εδώ εντολοδόχους τους κομμουνιστές σχεδίαζαν τη δημοκρατία της “Μακεδονίας” . Τα έγγραφα που ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας δείχνουν πως οι κομμουνιστές (εγχώριοι και μη)  δεν εκπόνησαν απλώς ένα σχέδιο, ανάμεσα στα άλλα, για μια πιθανή δημιουργία “Μακεδόνων”. Αντιθέτως είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τη δράση και την υλοποίηση μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

Δεν ήταν απλώς μια σκέψη της στιγμής, όπως θέλουν να το υποβαθμίσουν οι εγχώριοι αμετανόητοι κομμουνιστές σήμερα, αντιθέτως επρόκειτο για οργανωμένη προδοσία. Ο όρος κομμουνιστοσυμμορίτες επιβεβαιώνεται καθημερινώς με όλα τα στοιχεία που προκύπτουν. Εμείς τα λέμε χρόνια, τώρα απλά επιβεβαιωνόμαστε.

Για σοβιετικές επιδιώξεις περί δημιουργίας μιας ενιαίας, ανεξάρτητης «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» κάνει λόγο έγγραφο της CIA από τη δεκαετία του 1950, το οποίο αποχαρακτηρίστηκε πρόσφατα και κατέστη διαθέσιμο στο κοινό μέσω του Διαδικτύου.

Αναλυτικότερα, στο έγγραφο, με ημερομηνία διανομής 22 Αυγούστου 1950 αναφέρεται η ίδρυση μιας υποστηριζόμενης από τη Σοβιετική Ένωση επιτροπής, της «Επιτροπής Ελεύθερης Μακεδονίας», με σκοπό την υποκίνηση συγχρονισμένων, ταυτόχρονων εξεγέρσεων σε εδάφη της Μακεδονίας που ανήκαν στην Ελλάδα και τη Γιουγκοσλαβία, με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

«Μια τέτοια Δημοκρατία θα αποκτούσε τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης» σημειώνεται στο εν λόγω έγγραφο, όπου συμπληρώνεται πως οι δυνάμεις της επιτροπής θα ήταν οι εξής:

  • Ελλάδα: Μονάδες οπλισμένες με αυτόματα όπλα και όλμους, κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης 
  • Γιουγκοσλαβία: Μονάδες παρτιζάνων, δύναμης 20.000 ανδρών, οπλισμένες με ελαφρά όπλα, κυρίως στο Μόσταρ και στο Ράμπροβο, υπό τη διοίκηση μάλιστα πρώην ταγματάρχη του γερμανικού στρατού. 
  • Βουλγαρία: Δυνάμεις του τακτικού στρατού ισχύος μεραρχίας, μαζί με πυροβολικό, πάλι υπό τη διοίκηση πρώην αξιωματικού του γερμανικού στρατού, στην περιοχή του Νευροκοπίου. 

Η συγκεκριμένη επιτροπή, σημειώνεται, ένωνε παρεμφερή κινήματα στη Γιουγκοσλαβία (Ράμπροβο), τη Βουλγαρία (περιοχή Νευροκοπίου) και την Ελλάδα (οδός Σοφοκλέους- Θεσσαλονίκη). Στο κίνημα στην Ελλάδα επικεφαλής ήταν κάποιος «Υπατίλης» (Hypatilis) σύμφωνα με το έγγραφο. Τη γενική εποπτεία της επιτροπής είχε ο Σοβιετικός πρέσβης στη Γιουγκοσλαβία, ενώ στο έγγραφο αναφέρεται πως οι Σοβιετικοί ανέπτυσσαν επίσης ένα ένοπλο κίνημα κατά του Τίτο στη Γιουγκοσλαβία, με αρχηγείο στα Σκόπια, υπό τη διεύθυνση Γιουγκοσλάβων που τάσσονταν υπέρ της Κομινφόρμ. Το κίνημα αυτό λάμβανε όπλα από τη Βουλγαρία και είχε παρακλάδια σε όλη τη Γιουγκοσλαβία, κυρίως στη Σερβία.

Ανθέλληνες μέχρι το μεδούλι…

Αξίζει να σημειωθεί πως σε άλλο έγγραφο γίνεται λόγος για αναφορές σε ελληνικά ΜΜΕ (9 Μαρτίου 1950) περί σλαβικού σχεδίου για τη δημιουργία ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους, εντός του πλαισίου μιας «Βαλκανικής Ομοσπονδίας», με σύνορα στον Αλιάκμονα, το οποίο ενορχήστρωνε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Τσέρβενκοφ, καθώς και ότι στις 28 Φεβρουαρίου σε εκπομπή γιουγκοσλαβικού ραδιοφώνου (Yugoslav Radio Sava) είχε αναφερθεί πως διοργανωνόταν «μεγάλο αντάρτικο εναντίον της γιουγκοσλαβικής και της ελληνικής Μακεδονίας», με καθημερινές αφίξεις σοβιετικών μονάδων πρακτόρων με πολιτικά ρούχα στη Βουλγαρία, που αποστέλλονταν στα σύνορα της χώρας. Ακόμη, σε τρίτο έγγραφο, του Οκτωβρίου του 1952, αναφερόταν πως αν και ο Τίτο φαινόταν να μειώνει την προπαγάνδα περί μιας «Μεγάλης Δημοκρατίας της Μακεδονίας», η «Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση» (Vufreshna Makedonska Revolutsionna Organizatsiya) δεν φαινόταν να εγκαταλείπει το «όνειρο μιας ανεξάρτητης Μακεδονίας», προβαίνοντας μάλιστα σε δολοφονίες ατόμων τα οποία η οργάνωση θεωρούσε «προδότες». Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω οργάνωση θεωρούσε προδότη και τον Τίτο, διοργανώνοντας κίνημα εναντίον του….

© http://www.elkosmos.gr

82% των Ελλήνων απαντούν στην Ντ. Μπακογιάννη: Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική!

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΣΤΗΝ REAL NEWS!

Θέση στην κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και την Ντόρα Μπακογιάννη παίρνουν σαφέστατα οι έλληνες πολίτες. Ναι, οι πολίτες που κάποιος πολιτικός έλεγε πριν από 30 χρόνια σχεδόν, ότι σε 10 χρόνια δεν θα θυμόντουσαν καν το όνομα Μακεδονία. Να λοιπόν που οι πολίτες απαντούν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο δικαιώνοντας τον υπουργό εθνικής άμυνας Πάνο Καμμένου και απόλυτα συντασσόμενοι με τη θέση του.

Την βρώμικη δουλειά για τον Κυριάκο ανέλαβε να κάνει η “απλή βουλευτής ” Ντόρα Μπακογιάννη. Πριν από δυο ημέρες στον Σκάι δήλωσε ότι αυτή και το κόμμα της δέχεται να ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία με γεωγραφικό προσδιορισμό! Ο Καραμανλής που άσκησε βέτο λίγα χρόνια πριν για να μην δώσει το όνομα, έχοντας λειτουργήσει με αριστοτεχνική διπλωματία πριν στην ελληνική Βουλή, αποσπώντας μία συμφωνία για γεωγραφικό προσδιορισμό μίας χρήσης που θα ίσχυε μόνο για το Βουκουρέστι, την οποία βεβαίως δεν είχε σκοπό να την χρησιμοποιήσει ποτέ!

Όπως βλέπουμε όμως, το κόμμα της Νουδούλας “προοδεύει” καθώς όπως όλα δείχνουν θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και πρέπει να δώσει διαπιστευτήρια πολιτικής ορθότητας…

Η Ντόρα Μπακογιάννη μοιράζει τη Μακεδονία

>>> Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

One thought on “Έγγραφα φωτιά στο φως: Έτσι σχεδίαζαν οι Σοβιετικοί να φτιάξουν την «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.