Νεκρά ζώα από πυρκαγιά στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου

Ένα ζώο πέθανε και άλλα 4 θεωρούνται νεκρά μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου.

Πρόκειται για ένα άκρως δημοφιλές αξιοθέατο για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη βρετανική πρωτεύουσα, το οποίο θα παραμείνει κλειστό την Κυριακή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν γύρω στις 06.00 το πρωί τοπική ώρα. Στο σημείο αναπτύχθηκαν 72 πυροσβέστες που έδωσαν μάχη με τις φλόγες για 3 ώρες μέχρι να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

«Περίπου τα ¾ ενός καταστήματος και μιας καφετέριας και το 50% της στέγης καταστράφηκαν από τις φλόγες» διευκρίνισε η πυροσβεστική υπηρεσία στον ιστότοπό της.

«Όταν οι ομάδες μας έφθασαν στο σημείο, ήρθαν αντιμέτωπες με μια πολύ μεγάλη πυρκαγιά.

Οι πυροσβέστες εργάστηκαν σκληρά για να περιορίσουν τις φλόγες όσο το δυνατόν συντομότερα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να επεκταθεί στους χώρους και άλλων ζώων» εξήγησε ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής σε ένα δελτίο τύπου.

Ένας ορυκτερόπους, θηλαστικό από την Αφρική που είναι διεθνώς γνωστό με την ονομασία άαρντβαρκ, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί το πρωί, εντοπίστηκε νεκρό.

«Δυστυχώς, οι κτηνίατροί μας επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Μίσα, ηλικίας 9 ετών», γνωστοποίησε ο ζωολογικός κήπος το μεσημέρι.

Τέσσερις σουρικάτες δεν έχουν εντοπιστεί «όμως υποπτευόμαστε ότι είναι νεκρές», ανέφερε η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου το απόγευμα.

Η φωτιά ξεκίνησε από ένα κατάστημα που βρίσκεται κοντά σε τμήμα του ζωολογικού κήπου που είναι αφιερωμένο στα παιδιά, καθώς μπορούν να αγγίζουν κάποια από τα ζώα και να ταΐζουν τις κατσίκες και τα πρόβατα.

«Είμαστε όλοι μας συγκλονισμένοι από τα γεγονότα όμως (ταυτόχρονα) ευγνώμονες προς τους πυροσβέστες, που αντέδρασαν ταχέως για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά» υπογράμμισαν από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών του Λονδίνου γνωστοποίησαν ότι πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες σε 8 ανθρώπους (σε έξι διότι εισέπνευσαν καπνό και δύο γιατί τραυματίστηκαν ελαφρά). Ένας εξ αυτών, ένας πυροσβέστης, που τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Προς το παρόν τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Τον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου επισκέπτονται κάθε χρόνο 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι. Αναμένεται να ανοίξει εκ νέου αύριο στις 10.00 τοπική ώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.