ΚΥΠΡΟΣ: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες – Ποιοι τους στήριξαν

Υποβλήθηκαν σήμερα οι υποψηφιότητες των εννέα υποψηφίων για τις Προεδρικές Εκλογές του 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Νίκος Αναστασιάδης, Χάρης Αριστείδου, Ανδρέας Ευστρατίου, Χριστάκης Καπηλιώτης, Γιώργος Λιλλήκας, Σταύρος Μαλάς, Μηνάς Μιχαήλ, Νικόλας Παπαδόπουλος και Χρίστος Χρίστου κατέθεσαν τις υποψηφιότητές τους.

Εντός της ημέρας θα είναι έτοιμο και το προσχέδιο του ψηφοδελτίου και αύριο θα παρουσιαστεί στους υποψηφίους.

Όσον αφορά τη σειρά των ονομάτων στο ψηφοδέλτιο αυτή είναι: προηγούνται οι υποψήφιοι που κατέρχονται ως υποψήφιοι κομμάτων, άρα προηγείται ο Χρίστος Χρίστου του ΕΛΑΜ και ακολουθεί ο Μιχάλης Μηνά. Μετά ακολουθούν οι συνασπισμοί κομμάτων, άρα θα ακολουθήσει ο Νικόλας Παπαδόπουλος και μετά θα αναγράφονται οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες με αλφαβητική σειρά με βάση το επώνυμο του υποψηφίου.

Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή της υποψηφιότητας του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προ των Προεδρικών Εκλογών. Έθεσα υποψηφιότητα για τη δεύτερη και τελευταία θητεία, όπως είχα δηλώσει και κατά την εξαγγελία της υποψηφιότητας μου».

Οι δικές μας προτάσεις φέρνουν το καινούργιο και η εμπιστοσύνη των πολιτών θα φέρει και θα κάνει πράξη την αλλαγή, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του.

Με μηνύματα προς την κοινωνία ότι θα λειτουργήσει ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων για το αύριο της Κύπρου μας και όχι για τα αξιώματα και με έκκληση ο λαός να τον εμπιστευθεί, κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο ανεξάρτητος υποψήφιος Σταύρος Μαλάς.

Με το μήνυμα πως η μόνη καθαρή φωνή είναι η φωνή του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ) υπέβαλε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές ο Πρόεδρος του κόμματος Χρίστος Χρίστου.

One thought on “ΚΥΠΡΟΣ: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες – Ποιοι τους στήριξαν

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.