Οι Τούρκοι θέλουν να δολοφονήσουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και οι Αμερικανοί να τον καθαιρέσουν!

Πληροφορίες αναφέρουν πώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει προειδοποιηθεί από δύο χώρες, η μια εξ αυτών είναι οι ΗΠΑ, πώς η τουρκική ΜΙΤ με εντολή του Ρ.Τ. Ερντογάν σχεδιάζει την δολοφονία του αφού πρώτα συνδεθεί το όνομά του με τον Ιμάμη Φ.Γκιουλέν και το περιβόητο Τάγμα του.

Βέβαια εδώ το ζήτημα περιπλέκεται καθώς σύμφωνα με κυπριακές πληροφορίες το «αμερικανικό βαθύ κράτος» και ο πρόεδρος Ν.Τραμπ έχουν διαφορετικές απόψεις ως προς την καθαίρεση του Οικουμενικού Πατριάρχη και την πιθανή αντικατάστασή του με τον Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο Λαμπρινιάδη.

Ο Βαρθολομαίος αποτελεί «κόκκινο» πανί για την κυβέρνηση Ν.Τραμπ λόγω Ιερουσαλήμ και επίσης «κόκκινο» πανί για τον Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος τον θεωρεί συνδεδεμένο με το Τάγμα Γκιουλέν και την πρότερη «ύπουλη» -όπως την θεωρούσε- προεδρία του Μ.Ομπάμα.

Ο Βαρθολομαίος στο στόχαστρο ΜΙΤ – Ερντογάν!

Στο στόχαστρο του βαθέως κράτους της Τουρκίας βρίσκεται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με αφορμή τη σχέση του με τον Φετουλάχ Γκιουλέν [φωτο] και τις «διασυνδέσεις» του με τη CIA! Η ενορχηστρωμένη επίθεση προς το πρόσωπο του αλλά και το ίδιο το Πατριαρχείο, που έχει την αφετηρία της στο πραξικόπημα του 2016, κλιμακώνεται με τον πλέον επικίνδυνο τρόπο.

Μια σειρά «περίεργων» δημοσιευμάτων του τουρκικού Τύπου της περιόδου μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 αναδείκνυαν τις προθέσεις της Άγκυρας.   Πρώτη η Aydınlık, με δημοσίευμα της άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, ισχυριζόμενη ότι κύκλοι των Ηνωμένων Πολιτειών που γνώριζαν ότι επίκειται στρατιωτικό πραξικόπημα είχαν πληροφορήσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να αναχωρήσει από την Πόλη. Ο Πατριάρχης, όπως αναφέρεται, όταν πληροφορήθηκε αυτή την είδηση μόλις τρεις ώρες πριν από την έκρηξη του κινήματος αναχώρησε εσπευσμένα, από την Τουρκία προς άγνωστη κατεύθυνση και στη συνέχεια έγινε γνωστό πως κατευθύνθηκε στην Σλοβακία. Σύμφωνα με την Aydinlik, ο Πατριάρχης γνώριζε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για το πραξικόπημα (στο ίδιο δημοσίευμα σημειωνόταν ότι ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι που βρισκόταν στη Μόσχα είπε στον Ρώσο ομόλογο του «ο Ερντογάν είναι ήδη τελειωμένος»)! Στη συνέχεια γινόταν εκτενής αναφορά στις σχέσεις του τόσο με τον Ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, όσο και με τον σημαντικό παράγοντα της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στις ΗΠΑ Αλεξ Καρλούτσος.

Τη σκυτάλη πήρε η Aksam στα τέλη Αυγούστου, όταν πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της είχε τίλο «Συμμαχία Πατριαρχείου – CIA – Γκιουλέν»! Η εφημερίδα επικαλείτο δηλώσεις Αμερικανού διπλωμάτη, του πρώην πρέσβη Άρθουρ Χιουζ, ότι η CIA κατοικοεδρεύει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και ότι ο Γκιουλέν είχε καταφέρει να διαφύγει στις ΗΠΑ, χάρη στις σχέσεις που είχε δημιουργήσει με τον ιερωμένο Αλέξανδρο Καρλούτσο. «Ο Γκιουλέν έχει απολύτως στενές σχέσεις με τον πρώην επικεφαλής της CIA, Τζορτζ Τένετ και τον Αρχιεπίσκοπο Βορείου Αμερικής Δημήτριο, ο οποίος είναι μέλος του ισραηλινού λόμπι» δήλωνε ο Χιούζ, που πίστευε ότι το πραξικόπημα είχε διοργανωθεί από την Ουάσιγκτον λόγω της διαφαινόμενης προσέγγισης Ερντογάν-Πούτιν. Μια μόλις ημέρα μετά το δημοσίευμα, ο Χιουζ διέψευσε με επιστολή τα όσα ισχυρίστηκε η εφημερίδα. Όμως οι προθέσεις της Άγκυρας είχαν πλέον φανερωθεί.

Εμπόδιο στα νεοθωμανικά σχέδια

Το σχέδιο σε βάρος της ορθόδοξης παρουσίας στην ιστορική κοιτίδα της, την Κωνσταντινούπολη, είναι υπαρκτό. Το πρώτο και ουσιώδες πρόβλημα, από το οποίο εξαρτάται η συνέχεια και η ιστορική επιβίωσή του είναι ο αυξανόμενος Νέο- Οθωμανισμός και η απειλή του ριζοσπαστικού Σουνιτικού Ισλάμ εντός του οποίου επιβιώνει δύσκολα επί  αιώνες.

Τα πράγματα ωστόσο έχουν αγριέψει αρκετά, καθώς όλο και φαίνεται να πλησιάζει η στιγμή που ο μεγαλοιδεατισμός του Ταγίπ Ερντογάν  σε συνδυασμό με τις κοσμογονικές αλλαγές που τον  καθιστούν κυρίαρχο «παίκτη» εντός του Ισλαμικού κόσμου, δεν θα αργήσει να αγγίξει και το Οικουμενικό Πατριαρχείο… Επιταχυντικά προς αυτήν την κατεύθυνση έχει λειτουργήσει η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως (ιστορική) πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η απειλή της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί, κάτι που και το είδαμε σε «πρόβα generale» αλλά και που την επισείει ο Τούρκος Πρόεδρος κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία, αν γίνει πράξει θα πλήξει καίρια την ίδια την υπόσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αυτά που είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, κατά τη πρόσφατη επίσημη  επίσκεψη του στην Ελλάδα, περί μουφτήδων της Μουσουλμανικής μειονότητας στην ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδος (Ξανθη Ροδόπη Κομοτηνή) ήταν αποκαλυπτικά των προθέσεών του. Αφενός έκανε «παραλληλισμό και εξίσωση» αφετέρου υποβάθμισε την εκλογή του Πατριάρχη στην Εκκλησίας της Κωνσταντινουπολεως, υποτιμώντας σκοπίμως τον ίδιο τον ιστορικό θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου με πρόθεση να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες εν όψει όχι μόνο της εκλογής νέου πατριάρχη,  αλλά και οποιασδήποτε άλλης εκλογής Μητροπολίτη που ανήκει στην πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου (βλ. εκλογή Μητροπολίτη Σικάγου διαδοχή και εκλογή Μητροπολίτη  Νέας Υόρκης και Προέδρου Πάσης Αρχ. Ορθοδόξων Αμερικής).

Άσσος στο μανίκι του «σουλτάνου»

Αν και δεν συζητείται δημοσίως εν τούτοις προβληματίζει έντονα το Φανάρι και προσωπικά τον ίδιο τον Πατριάρχη κάθε κίνηση και κάθε ενέργεια του Τούρκου Προέδρου. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φυλάει ως άσσο στο μανίκι του τις φιλικές σχέσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον ορκισμένο εχθρό του, τον Ιμάμη Φεντουλάχ Γκιουλέν… και κατά τα φαινόμενα μάλλον θα τον εμφανίσει και λίαν συντόμως.

Ο Αλεξ Καρλούτσος με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Κλίντον.

Η σχέση αυτή «κρατά» σε  καθαρά πνευματικό επίπεδο  στο όνομα του διαθρησκειακού διαλόγου,  από τα χρόνια που ήταν ακόμα Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης ο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν… Σχέσεις και συνεργασία  που σφυρηλατήθηκαν από το 1999 μεχρι που έφτασε στις ΗΠΑ ο Ιμάμης, με την βοήθεια και την ενεργό υποστήριξη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, πάντα δια του ανθρώπου του για τις «επικίνδυνες αποστολές», του father Alex Karloutsou και όχι μόνο.

Μια σχέση που έχει βάλει στο μικροσκόπιο η Τουρκική  ΜΙΤ-και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο  ίδιος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος-  και για αυτό έχει ειδοποιηθεί από άνδρες των αμερικανικών  μυστικών υπηρεσιών αλλά και επισήμως πρόσφατα  δια της διπλωματικής οδού… Παρόμοια μηνύματα φαίνεται να έχουν λάβει στο Φανάρι και από άλλη χώρα που επίσης έχει μπει στο στόχαστρο του Τούρκου Προέδρου.  Από συνεργάτες της Τουρκικής ΜΙΤ παρακολουθείται συστηματικά κάθε κίνηση όχι μόνον του Πατριάρχη αλλά όλου του Πατριαρχείου και των ανθρώπων του σε όλο τον κόσμο!! Ειδικά στην Αμερική.

Αμερικανικές πηγές  έλεγαν στα Επίκαιρα ότι « αν κριθεί από τους ανθρώπους του τουρκικού καθεστώτος και τους ανθρώπους του  Ερντογάν απαραίτητο ακόμα και να απειληθεί η ζωή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, θα απειληθεί! Δεν τον σταματάει τίποτα όσο νιώθει ισχυρός και δυνατός!».

Την άποψη αυτή είχε εκφράσει σε αποκλειστική του συνέντευξη στα Επίκαιρα και ο εξόριστος Τούρκος Δημοσιογράφος Abdulah Bozkurt!  Παρά τις  αμερικανικές προειδοποιήσεις, από τις ημέρες που ακόμα ήταν νωπό το δήθεν πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 και παρά τα αιτήματα για αύξηση της εξωτερικής φρουράς στο Φανάρι,  οι τουρκικές αρχές μάλλον κωφεύουν επιδεικτικά, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν έχει απειληθεί η ζωή του Πατριάρχη από ακραίους μουσουλμάνους που πέταξαν μολότωφ στο Πατριαρχείο.  Για το ζήτημα των απειλών κατά της ζωής του Οικουμενικού Πατριάρχη φυσικά αρμοδίως και δια της υπηρεσιακής οδού έχουν ενημερωθεί και οι ελληνικές αρχές… Πλέον το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν αισθάνεται ότι ζει σε ένα ασφαλές περιβάλλον’

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

One thought on “Οι Τούρκοι θέλουν να δολοφονήσουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και οι Αμερικανοί να τον καθαιρέσουν!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.