Τουρκική προπαγάνδα «Ματωμένα Χριστούγεννα» του ’63 (Ταινία)

Ο Δεκέμβριος του 1963 έχει μείνει στην Ιστορία της  Κύπρου ως τα  «Ματωμένα Χριστούγεννα»,  αφού η τυχαία δολοφονία της Τ/κ πόρνης Τζεμαλιγιέ και ενός T/κ το πρωινό της 22ης  εκείνου του μήνα, αποτέλεσε την απαρχή της τουρκοανταρσίας και της συνεπακόλουθης κατάρρευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960.

Οι διακοινοτικές ταραχές που ακολούθησαν  μεταξύ 63 – 64 αποτελούν έκτοτε μια δικαιολογία για την Τουρκία και τους Τ/κ, που επικαλούνται  «σφαγές» που έγιναν εναντίον τους από Ε/κ.  Πέραν από τα διάφορα βιβλία, η τουρκική προπαγάνδα προχώρησε τα προηγούμενα χρόνια στη σκηνοθεσία και ταινίας με αφορμή τα περιστατικά. Το 2012 κυκλοφόρησε μάλιστα και μια ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «Kanli Noel» (Ματωμένα Χριστούγεννα), όπου η τουρκική προπαγάνδα παρουσιάζει τους Ε/κ περίπου ως αιμοβόρα τέρατα.

Όπως φαίνεται στο trailer της ταινίας, αρχικά οι Bρετανοί, σε συνεννόηση με τους Ε/κ, σχεδιάζουν πώς να εξοντώσουν τους Τουρκοκυπρίους στη Λευκωσία. Αργότερα, Ε/κ ένοπλοι, με διακριτικά της ΕΟΚΑ, εισβάλλουν σε σπίτια και δολοφονούν αδιακρίτως άμαχο πληθυσμό.

Χαρακτηριστικό, στο βίντεο, απόσπασμα, είναι και η προβολή του φρικτού περιστατικού της μπανιέρας με τα δολοφονημένα παιδάκια Τ/κ και μια γυναίκα να πλέουν στο αίμα. Το σκοτεινό αυτό περιστατικό συνέβη στις 24 Δεκεμβρίου του 1963, με τους Τούρκους να κατηγορούν έκτοτε τους Ε/κ ότι κρύβονται πίσω απ’ αυτό το στυγερό έγκλημα. Η αλήθεια, ωστόσο, έλαμψε κάποια χρόνια αργότερα.

 

Μέχρι σήμερα, οι Τούρκοι διατηρούν το συγκεκριμένο σπίτι ως δήθεν «Μουσείο της Βαρβαρότητας» των Ε/κ εναντίον των Τ/κ.

Συγκεκριμένα, όπως ομολόγησε στον Κώστα Γεννάρη (βιβλίο  Εξ Ανατολών, 2000) ο ίδιος ο Τ/κ φωτογράφος Αχμέτ Μπαράν, που τράβηξε τη φωτογραφία, το έγκλημα διέπραξε σε κατάσταση αμόκ ο πατέρας της οικογένειας και Τούρκος ταγματάρχης της ΤΟΥΡ.ΔΥ.Κ.  Νιχάτ Ιλχάν, ο οποίος φυγαδεύτηκε αργότερα από τις τουρκικές υπηρεσίες στο εξωτερικό.

Επιπλέον φως στην υπόθεση, ήρθε να δώσει το 2005 και ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος και πολιτικός Σενέρ Λεβέντ, που στην εφημερίδα Afrika δημοσίευσε φωτογραφίες της μπανιέρας χωρίς αίματα και με τις σορούς των θυμάτων έξω από αυτή, για να καταδείξει τη σκηνοθεσία των Τούρκων για σκοπούς προπαγάνδας.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

ΜΕΣΑ από τις σελίδες 41-82 του δίγλωσσου βιβλίου “Αιματηρή αλήθεια – Bloody truth“, που εξέδωσε η Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ το 2009, εξουδετερώνεται και αναστρέφεται τεκμηριωμένα ΟΛΟΚΛΗΡΗ η μαύρη “Τουρκική Προπαγάνδα”…


>>> Η οργανωμένη τρομοκρατία των Τούρκων το 1963 και η απρονοησία και αυταπάτες των αρχόντων της πατρίδας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.