Βασιλείου: Δεν γνώριζα ότι χρωστώ! Τα έξοδα νοσηλείας μου τα είχε αναλάβει ο Κληρίδης”

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ… ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ €48000

Σάλο προκάλεσε η διευκρινιστική ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφορικά με το θέμα που προέκυψε στην πρόσφατη έκθεση για το ΥΠΕΞ και ανέφερε ότι πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει στο κράτος €48.087.

Λόγω του ότι σε δημοσίευμα εφημερίδας την περασμένη Παρασκευή, φωτογραφίστηκε ο Δημήτρης Χριστόφιας ως ο Πρόεδρος που χρωστά αυτό το ποσό, η Ελεγκτική Υπηρεσία αναγκάστηκε να προβεί στην ανακοίνωση με την οποία κατονομάζει τον Γιώργο Βασιλείου.

Σημειώνεται ότι ο τέως Πρόεδρος μ’ αιχμηρή ανακοίνωσή του προειδοποίησε με λήψη όλων των νομικών του μέτρων!!! Η συγκεκριμένη αναφορά για τον πρώην πρόεδρο, περιλαμβάνεται στις ετήσιες εκθέσεις του ΥΠΕΞ από το 2011, χρονιά δηλαδή κατά την οποία ο Δημήτρης Χριστόφιας ήταν πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι οφειλές δεν αφορούσαν προφανώς προηγούμενους προέδρους αφού δεν είναι εν ζωή και ως εκ τούτου, οι νεκροί δεν έχουν οφειλές.

Το ποσό των €48.087 αφορά σε διαμονή (όχι όλων για ίδιο αριθμό ημερών) του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργου Βασιλείου, της συζύγου του, των δύο θυγατέρων του μαζί με τους συζύγους τους και δύο άλλων ατόμων, στα ξενοδοχεία Langham Hilton Hotel, Bloomsbury Park Hotel και Le Meridien Grosvenor House στο Λονδίνο, για κάποιες μέρες για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2000. Το πιο πάνω ποσό περιλαμβάνει, εκτός από τα έξοδα διαμονής, και διάφορα άλλα έξοδα στα εν λόγω ξενοδοχεία (π.χ. mini bar, εστίαση, τηλεφωνήματα, καθαριστήριο, φιλοδωρήματα).

Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΕΩΝ Λονδίνου, ο Γιώργος και η Αντρούλα Βασιλείου πέρασαν “ινγκοκνίτο” μια εβδομάδα στο πιο ακριβό health farm της Ευρώπης, το Champneys Luxury Spa [φωτο], στο Tring, 30 χιλιόμετρα έξω από το Λονδίνο.

Πηγές από την Ελεγκτική Υπηρεσία ανέφεραν χαρακτηριστικά στο SigmaLive για το θέμα ότι η αναφορά στην φετινή έκθεση ήταν ένα απλό «copy paste» όπως γίνεται κάθε χρόνο από το 2011. Αναφορικά με τις απαντήσεις που έδωσε ο Γιώργος Βασιλείου ότι δηλαδή δεν τον ενημέρωσε κανένας ενώ προσπάθησε να μιλήσει με τον Ελεγκτή και αυτός δεν του απάντησε, ίδιες πηγές από την ΕΥ ανέφεραν ότι δεν έχουν κάτι να αναφέρουν.

Εξάλλου πηγές από το ΥΠΕΞ ανέφεραν στο SigmaLive ότι την περίοδο όπου γίνεται αναφορά ότι ήταν στο εξωτερικό ο πρώην Πρόεδρος και σύμφωνα με τον ίδιο εκεί νοσηλεύτηκε λόγω όγκου που είχε στο κεφάλι, τα έξοδα τα είχε αναλάβει ο τότε πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης. Η κάλυψη των εξόδων ωστόσο αφορούσε μόνο τον ίδιο και όχι όλης του της οικογένειας, τονίσθηκε.

Γ. Βασιλείου: Δεν… γνώριζα ότι χρωστώ

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΑΝΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΟΥ HANNEY

Aπάντηση στο θέμα που προκύπτει από την ανακοίνωση του Γενικού Ελεγκτή, στην οποία κατονομάζεται ο Γιώργος Βασιλείου ως ο πρώην ΠτΔ που χρωστά στο κράτος.

«Δεν γνώριζα ότι χρωστώ», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην ΠτΔ σε δηλώσεις του μετά το ζήτημα που προέκυψε.

«Δυστυχώς έγινα το θέμα της μέρας. Ουδέποτε πήρα δάνειο από την Κυβέρνηση. Τα έξοδά μου για το νοσοκομείο (απουσίαζε στο εξωτερικό για σοβαρό θέμα υγείας) τα πλήρωσε η κυβέρνηση, αλλά δεν μ’ ενημέρωσε», είπε.

«Είναι υπόθεση 18 ετών, γιατί δεν μου το είπαν μία φορά τόσα χρόνια», διερωτήθηκε.

«Με λυπεί ότι μέσα σε τούτες τις μέρες, σκόπιμα βγαίνει στην επιφάνεια αυτό το θέμα. Σκοπός τους είναι να δώσουν την εικόνα ότι ο Βασιλείου χρωστά και δεν πληρώνει», συμπλήρωσε.

Ήταν έξοδα νοσηλείας, για τα οποία δεν ενημερώθηκα ποτέ ότι χρωστώ, πρόσθεσε. «Δεν έχω κάτι ν’ ανησυχήσω, δεν έχω κάτι να φοβηθώ».

Ο κ. Βασιλείου είπε ότι επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Γενικό Ελεγκτή, ωστόσο οι προσπάθειές του έπεσαν στο κενό. «Θα ήταν πιο ευγενικό να μ’ έπαιρνε ένα τηλέφωνο ο Γενικός Ελεγκτής παρά να έβγαζε σήμερα ανακοίνωση» δήλωσε μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Μεσημέρι και Κάτι».

Εν κατακλείδι, ο κ. Βασιλείου είπε ότι εαν το ΥΠΕΞ εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ν ‘ αναφέρεται ότι όντως τότε ανέλαβε τα έξοδα νοσηλείας και τώρα τ’ αξιώνει, είναι πρόθυμος ν’ αναλάβει και να τακτοποιήσει το χρέος.

2 thoughts on “Βασιλείου: Δεν γνώριζα ότι χρωστώ! Τα έξοδα νοσηλείας μου τα είχε αναλάβει ο Κληρίδης”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.