Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν στην Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Ηarrow

Την Κυριακή 31η Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος στο Harrow ΒΔ Λονδίνου το καθιερωμένο Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν. Σε αυτό συμμετείχαν περί τους 140 Ομογενείς, αλλά και ετερογενείς Ομόδοξοι, όπως επίσης και αρκετά παιδιά και μέλη της Κοινοτικής Νεολαίας. 

Αμέσως μετά την υποδοχή του Νέου Χρόνου 2018 ο Ιερ. Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας έκοψε την παραδοσιακή Βασιλόπιτα και απηύθυνε εόρτιες ευχές. Στην συνέχεια χαιρέτισε εγκάρδια τους συνδαιτυμόνες ο Κτήτωρ και Μέγας Ευεργέτης της Κοινότητας κ. Πανίκος Ηροδότου. Κατόπιν έλαβε τον λόγο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

Αγαπητοί μου,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν και οργάνωσαν την σημερινή βραδιά και ιδιαίτερα όλους εσάς που είσαστε σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε τον ερχομό του νέου χρόνου.

Ως Πρόεδρος αυτής της μεγάλης Κοινότητας του Αγίου Παντελεήμονα είμαι υπερήφανος για ό,τι πετύχαμε τον περασμένο χρόνο,  πάντα βέβαια με την αγάπη σας και την αμείωτη και συνεχή στήριξη σας.

Πέρα από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις που οργανώσαμε με απόλυτη επιτυχία και συνέβαλαν στην σημαντική μείωση του χρέους μας,

  • Ολοκληρώσαμε την 3η φάση τον αγιογραφιών στον Ναό 

 

  • Οργανώσαμε  την μεταφορά της Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος στην Αγγλία από την Νήσο Άνδρο της Ελλάδας.  Ήταν από τις συγκινητικότερες ημέρες που έζησε η Κοινότητά μας, αλλά και οι άλλες Κοινότητες του Ην. Βασιλείου, όπου και την μεταφέραμε για προσκύνημα και ευλογία.
  • Μετά από επιθυμία και πρόταση του Σεβ. Αρχιεπισκόπου μας κ. Γρηγορίου δεχθήκαμε τον διορισμό δεύτερου Ιερέα στην Κοινότητα μας, του π. Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου από την Γλασκώβη και τον αναμένουμε την 1η Ιουλίου 2018. 

Θέσαμε, επίσης, και νέους στόχους, όπως:

  • Την οικοδόμηση νέου κτηρίου δίπλα στο Πρεσβυτερείο.
  • Την αμείωτη στήριξη του Ελληνικού Κολεγίου και της Νεολαίας μας, που είναι το θεμέλιο για την ευημερία και το μέλλον μας.
  • Την στήριξη των ηλικιωμένων και όλων όσων έχουν την ανάγκη μας, είτε υλική είτε ηθική.

Αγαπητοί μου, 

Πέρασε ακόμη ένας χρόνος. Το 2017 -όπως και κάθε χρόνο- θα τον έχουμε στην θύμησή μας και για τα καλά και για τα άσχημα και για τις χαρές και για τις λύπες. Εύχομαι το 2018 να είναι περισσότερες οι χαρές από  τις λύπες μας.

Εύχομαι σε όλους πρώτα απ´ όλα ΥΓΕΙΑ. Στους ασθενείς συγγενείς, φίλους και συνανθρώπους μας γρήγορη ανάρρωση. Οικογενειακή Ευτυχία και πρόοδο στα παιδιά μας. Αγάπη και Ειρήνη σε όλο τον κόσμο, μα και στις καρδιές μας.

Εύχομαι το 2018 να είναι ο τελευταίος χρόνος κατοχής της αγαπημένης μας Κύπρου και είθε να είναι πιο κοντά η πολυπόθητη αλλά και δίκαιη λύση, βασισμένη στις ανθρώπινες αξίες και δικαιώματα.

Εύχομαι δυναμη στους συμπατριώτες μας στην  Ελλάδα,  γρήγορη αποκατάσταση της οικονομίας και έξοδο από την θλιβερή κατάσταση που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.

Αγαπητοί μου,

Η Κοινότητα μας προοδεύει, διαδραματίζει και θα συνεχίζει να διαδραματίζει  έναν σημαντικό ρόλο στη ζωή του καθενός από εμάς ξεχωριστά, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.

Ας συμπορευθούμε λοιπόν το 2018 και ας εργαστούμε όλοι μαζί για την ευημερία της Κοινότητας μας και γενικά της Παροικίας μας με αγάπη, κατανόηση και αλληλοσεβασμό.

Σας ευχαριστώ.

Το Ρεβεγιόν συνεχίσθηκε μέχρι τις πρωϊνές ώρες, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και εορταστικής ευφροσύνης.

Την επομένη το πρωΐ τελέσθηκαν στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Δοξολογία επί τη ενάρξει του Νέου Έτους και η επίσημη Κοινοτική Κοπή Βασιλόπιτας. Tις πολλές και νοστιμότατες Βασιλόπιτες ετοίμασαν και προσέφεραν Κυρίες της Βοηθητικής Αδελφότητας «Αγ. Αγάθη», στην οποία προεδρεύει η κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου.

Η Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος εύχεται στα μέλη της και σε όλη τη θεοφιλή και φιλογενή Ομογένειά μας Χρόνια Πολλά και Ευλογημένο το Νέο Έτος 2018, με υγεία, χριστιανική χαρά και αισιοδοξία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.