Βγάζουν από συρτάρι, ταξίδι Βασιλείου-Αντρούλας κ.ά. – Να εισπραχθούν λεφτά!

ΠΟΛΥ ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΖ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΛΟΡΔΟΥ HANNEY: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ, ΝΟΣΗΛΕΙΑ, ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ HEALTH FARMS!

Το ΥΠΕΞ θα ζητήσει να εισπραχθούν τα λεφτά από τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργο Βασιλείου, σύμφωνα με ανώτερη πηγή του υπουργείου που μίλησε στο Sigmalive.

Όπως μας σημειώθηκε η πάγια πολιτική του υπουργείου είναι να εισπράττει τα εν λόγω ποσά και αυτό προτίθεται να πράξει και στην περίπτωση του κ. Βασιλείου.

Ήδη, όπως μας υπογραμμίστηκε, έχουν δοθεί οδηγίες για μελέτη των φακέλων ώστε να διαπιστωθούν οι όροι κάτω από τους οποίους δόθηκε το ποσό των 48.000 ευρώ στον κ. Βασιλείου το έτος 2000.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο κονδύλι επειδή αφορούσε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εγκρίθηκε από το υπουργείο υγείας με το υπουργείο εξωτερικών σε ρόλο μεσολαβητή.

Υπενθυμίζουμε ότι το όλο ζήτημα ήρθε στο φως της δημοσιότητας με έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας η οποία έκανε λόγο για πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος εμφανιζόταν ως χρεώστης του ποσού των €48.087 προς το υπουργείο εξωτερικών.

Το πρόσωπο αυτό ήταν ο κ. Βασιλείου, ο οποίος μιλώντας την Τρίτη 2/1 στο ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ξεκαθάρισε ότι δεν γνώριζε ότι χρωστάει.

«Δυστυχώς έγινα το θέμα της μέρας. Ουδέποτε πήρα δάνειο από την Κυβέρνηση. Τα έξοδά μου για το νοσοκομείο τα πλήρωσε η κυβέρνηση, αλλά δεν μ’ ενημέρωσε», σημείωσε στη συγκεκριμένη εκπομπή, αποκαλύπτοντας ότι το 2000 είχε διαπιστωθεί με όγκο στον εγκέφαλο.

O κ. Βασιλείου στην ίδια εκπομπή δήλωσε ότι εάν το ΥΠΕΞ εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ν ‘ αναφέρεται ότι όντως τότε ανέλαβε τα έξοδα νοσηλείας και τώρα τ’ αξιώνει, είναι πρόθυμος ν’ αναλάβει και να τακτοποιήσει το χρέος.

 

Η Αντρούλα Βασιλείου, γνωστή και ως… Μαντάμ Σουσού, στην παράσταση-ιεροσυλία της “Αντιγόνης” στην κατεχομένη αρχαία Σαλαμίνα.

Πάντως στην ανακοίνωση της ελεγκτικής σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα ότι: “Το ποσό των €48.087 αφορά σε διαμονή (όχι όλων για ίδιο αριθμό ημερών) του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργου Βασιλείου, της συζύγου του, των δύο θυγατέρων του μαζί με τους συζύγους τους και δύο άλλων ατόμων στα ξενοδοχεία Langham Hilton Hotel, Bloomsbury Park Hotel και Le Meridien Grosvenor House στο Λονδίνο, για κάποιες μέρες για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2000. Το πιο πάνω ποσό περιλαμβάνει, εκτός από τα έξοδα διαμονής, και διάφορα άλλα έξοδα στα εν λόγω ξενοδοχεία (π.χ. mini bar, εστίαση, τηλεφωνήματα, καθαριστήριο, φιλοδωρήματα)”.

Σε μια άλλα εξέλιξη σε ανακοίνωση της η Ελεγκτική Υπηρεσία επανέρχεται επί του θέματος χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις δηλώσεις του κ. Βασιλείου περί πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ελεγκτική Υπηρεσία απορρίπτει ως απαράδεκτες τις σημερινές δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Γιώργου Βασιλείου στο κρατικό ραδιόφωνο εναντίον της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Όλα τα γεγονότα για την υπόθεση έχουν εξηγηθεί στη χθεσινή ανακοίνωση της Υπηρεσίας μας. Φθάσαμε στο σημείο να κατηγορούμαστε γιατί δεν αποκρύψαμε από την έκθεση μας μια αναφορά που περιλήφθηκε αυτούσια σε ετήσιες εκθέσεις 5 φορές προηγουμένως, και δημοσιοποιήθηκε χωρίς να ιδρώσει το αυτί οποιουδήποτε.

Καλούμαστε να απολογηθούμε επειδή αυτή τη φορά, λόγω του μικρού μεγέθους της Έκθεσης, οι δημοσιογράφοι ανέδειξαν το συγκεκριμένο θέμα. Δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω από σεβασμό στο θεσμό του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας. Το μόνο που μπορεί να λεχθεί είναι πως, αντί να τρίζει η άμαξα, τρίζει ο αμαξηλάτης.

Απαράδεκτες είναι, κατά την άποψη μας, και οι δηλώσεις του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Σοφοκλέους ο οποίος μίλησε για ανθρωποφαγία και δημόσια διαπόμπευση. Το μόνο που αποδεικνύουν είναι κουλτούρα συγκάλυψης και εξηγούν τη διαχρονική ανοχή που επιδείχθηκε τόσα χρόνια για το θέμα αυτό από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Αναμένουμε από το Υπουργείο Εξωτερικών να απαιτήσει την άμεση εξόφληση των όποιων οφειλομένων ποσών.

>>> Βασιλείου: Δεν γνώριζα ότι χρωστώ! Τα έξοδα νοσηλείας μου τα είχε αναλάβει ο Κληρίδης”

2 thoughts on “Βγάζουν από συρτάρι, ταξίδι Βασιλείου-Αντρούλας κ.ά. – Να εισπραχθούν λεφτά!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.