Διαβόητοι Κύπριοι καταζητούμενοι κι ένας “Ροζ Πάνθηρας”

Στις λίστες των διεθνώς καταζητούμενων βρίσκονται συνολικά 9 πρόσωπα. Ανάμεσά τους Κύπριοι, αλλά και εγκληματικά στοιχεία που έχουν διασυνδέσεις με την Κύπρο.

Στις λίστες της Europol βρίσκονται δυο πρόσωπα. Ο διαβόητος εκτελεστής του τετραπλού φονικού της Αγίας Νάπας Άλεξ Μπουρέλι [Aleks Burreli] και ένας εκ της διεθνούς σπείρας των Ροζ Πάνθηρων, ο Ιβάν Μιλόσεβιτς [Ivan Milovanovic] , ο οποίος καταζητείται για οργανωμένες ένοπλες ληστείες. Το DNA του έχει ταυτοποιηθεί σε 3 διαφορετικές υποθέσεις ληστειών σε κοσμηματοπωλεία, οι οποίες σημειώθηκαν στην Κύπρο το 2012.

Στη λίστα της Interpol βρίσκονται 7 πρόσωπα συνολικά. Μεταξύ αυτών και ο Παναγιώτης Νετζατί. Ο Νετζατί καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2007 για φόνο εκ προμελέτης, βιασμό και απαγωγή, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 17 Αυγούστου του 2006 στην Αγία Νάπα. Θύμα του ήταν η νεαρή Γιάνα Κοβάσοβα.

Σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, 10 χρόνια πριν, ανέφερε:

«Αμέσως μετά την απόδραση, μετέβησαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν τη γύρω περιοχή και προέβησαν σε έλεγχο όλων των προσώπων που έφευγαν από τις Φυλακές. Επιπρόσθετα, ενημερώθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη, σε συνεργασία με τα οποία άρχισαν έρευνες, με τη χρήση ανιχνευτικών σκύλων, στην έκταση της νεκρής ζώνης που βρίσκεται βόρεια των Φυλακών».

Σχετικά δημοσιεύματα τότε, τον ήθελαν πράκτορα των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών. Στις 14 Οκτωβρίου του 2007, οι Αρχές, εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψής του για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και για απόδραση από νόμιμη κράτηση. Πληροφορίες που τον ήθελαν να βρίσκεται στα Κατεχόμενα και να κρατείται από το ψευδοκράτος, δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ.

Φρόσω Βιολάρη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.