ΕΛΕΟΣ: Στη Γαλλία για… κροκόδειλους οι Αχνιώτες

Μέχρι τον Φεβρουάριο το Κοινοτικό Συμβούλιο Άχνας αναμένεται να τοποθετηθεί οριστικά στην πρόταση που έχει ενώπιόν του από γαλλική εταιρεία για δημιουργία φάρμας εκτροφής και ταυτόχρονα πάρκου κροκοδείλων στα όρια της κοινότητας.

Αυτό ανέφερε εκ νέου στον «Φ» ο κοινοτάρχης Νίκος Βάσιλας, αναφέροντας πως κάποια δημοσιεύματα, πως το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει τοποθετηθεί ήδη θετικά, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Μελετούμε το θέμα σοβαρά και δεν επηρεαζόμαστε από τρίτους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης πως στο πλαίσιο της ειλικρινούς προσπάθειας του Κοινοτικού Συμβουλίου Άχνας να λάβει τη σωστή απόφαση προς το συμφέρον της κοινότητας, αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Άχνας, αποτελούμενη από τέσσερα μέλη, επισκέφθηκε παρόμοια φάρμα της εταιρείας στη Γαλλία.

Επιπρόσθετες πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι οι Γάλλοι επενδυτές φέρονται να έχουν προτείνει προς τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Άχνας ότι αν η πρότασή τους γίνει αποδεκτή, τότε η κοινότητα θα έχει τον κύριο λόγο στην πρόσληψη προσωπικού που θα εργάζεται στη φάρμα. Επίσης, η κοινότητα θα έχει ετήσιες απολαβές ως αντιστάθμισμα. Ακόμη, οι Γάλλοι έχουν επεξηγήσει ότι αν η Άχνα αποδεχθεί την πρότασή τους, τότε οι ίδιοι έχουν στόχο και σκοπό να καταστήσουν το χωριό ως διεθνές σημείο αναφοράς για το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, διανοίγοντας έτσι, κατά την άποψή τους, νέους οικονομικούς ορίζοντες για την προσφυγική κοινότητα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.