Χ. Γιαλλουρίδης: Δεν ζήτησα να είμαι στη λίστα των 100 του Λεωνίδα… εεε, του Αναστασιάδη

Ουδέποτε ζήτησα να περιληφθώ στη λίστα των 100 υποστηρικτών του Προέδρου Αναστασιάδη, δήλωσε στον ACTIVE ο καθηγητής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης ο οποίος χθες ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη στήριξη του στην υποψηφιότητα Αναστασιάδη, εξαιτίας των δηλώσεων που έκανε για την ΑΟΖ, δήλωση η οποία κατά το Προεδρικό διαστρεβλώθηκε σκόπιμα, λόγω προεκλογικού.

«Κακώς βρίσκομαι στη λίστα των 100 αφού απέσυρα την υποστήριξη μου. Υποστήριξα τον Αναστασιάδη για τη δήλωσε που έκανε και ζητούσε απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και άρση των εγγυήσεων. Από εκεί και πέρα η στάση μου καθορίστηκε από την πολιτική Αναστασιάδη την οποία δεν μπορώ να εμπιστευθώ. Η υποστήριξη μου ήταν συμβολική για να χαιρετίσω μια νέα πιθανή πολιτική».

Ερωτηθείς γιατί δεν επικοινώνησε με τον πρόεδρο ο κύριος Γιαλλουρίδης ανέφερε ότι όπως δεν επικοινώνησε όταν κατέθεσε την υποστήριξη, έτσι δεν επικοινώνησε ούτε και όταν την απέσυρε.

Κληθείς να αναφέρει αν θα συμπαραταχθεί με άλλη υποψηφιότητα ο κύριος Γιαλλουρίδης απάντησε ότι θα παραμείνει στο ρόλο του ως καθηγητής Πανεπιστημίου, παρατηρητής των εξελίξεων και να διατυπώνει την άποψη του χωρίς να βρίσκεται σε οποιοδήποτε στρατόπεδο.

Β.Πάλμας: Για δεοντολογικούς λόγους έπρεπε να επικοινωνήσει με τον ΠτΔ

Ο κύριος Γιαλλουρίδης προσωπικά προθυμοποιήθηκε να βρίσκεται σε αυτή τη λίστα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Αναστασιάδη, δήλωσε στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας. Και με τον ίδιο τρόπο συμπλήρωσε εξέφρασε την επιθυμία να εξαιρεθεί από τον κατάλογο.

Δεν επηρεάζει τη λίστα με τα 100 πρόσωπα εξήγησε, διότι η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και δεν μπορεί να αφαιρεθεί ή να αντικατασταθεί το όνομα του κυρίου Γιαλλουρίδη.

«Η γνώμη μου είναι πως για καθαρά δεοντολογικούς λόγους, από τη στιγμή που ο κύριος Γιαλλουρίδης επιθυμεί να αποσύρει την υποστήριξη του λόγω της δήλωσης του Προέδρου για την ΑΟΖ, το ορθότερο θα ήταν να επικοινωνούσε με τον πρόεδρο πριν τη δήλωση και να του το ανακοίνωνε. Προηγήθηκε η δημοσιοποίηση της απόσυρσης και στη συνέχει υπήρξε επικοινωνία, αλλά ο ίδιος ο Πρόεδρος πήρε τον κύριο Γιαλλουρίδη. Το θέμα θεωρείται λήξαν».

Η διαστρέβλωση των δηλώσεων του προέδρου, έγινε για ψηφοθηρικούς λόγους επέμεινε ο κύριος Πάλμας λέγοντας ότι το οξύμωρο θα ήταν να κατέβαιναν οι τόνοι. Ο Πρόεδρος εξήγησε και χθες τη σαφή θέση του γύρω από το θέμα είπε, αλλά το κάθε επιτελείο θεωρεί ορθότερο να συντηρεί το θέμα λόγω εκλογών.

Χριστοδουλίδης: «Ο Γιαλλουρίδης ζήτησε να είναι στους 100»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση του καθηγητή Γιαλλουρίδη που με χθεσινή του ανακοίνωση δήλωσε πως αποσύρει τη στήριξη προς την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης, μιλώντας στην εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ, είπε πως οι θέσεις του κ. Γιαλλουρίδη για το Κυπριακό είναι γνωστές και μπορεί κάποιος να τις διαβάσει μέσα από την αρθρογραφία του στον κυπριακό Τύπο. «Οι διαφωνίες του δεν έχουν να κάνουν με την τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ΑΟΖ», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης. Στη συνέχεια ο κ. Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε πως «ο κ. Γιαλλουρίδης είναι αυτός που επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εκφράσει τη θέλησή του να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του».

  Άντρη Δανιήλ  “Φ”

>>> Επικίνδυνος ο Αναστασιάδης: Επιμένει στις προαποφασισμένες του υποχωρήσεις για ΑΟΖ, λέει το ΔΗΚΟ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.