Όλοι θέλουν να γίνουν πράκτορες στην Τουρκία – Πάνω από 27.000 οι αιτήσεις στην MIT!

Συνολικά 27 χιλιάδες άτομα υπέβαλαν αιτήσεις προκειμένου να προσληφθούν από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Οι αιτήσεις κατατέθηκαν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών- MİT κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Υπήρξε μια έκρηξη αιτήσεων, σημειώνει το τουρκικό δημοσίευμα- την ιστοσελίδα του οργανισμού αυτού « http://www.mit.gov.tr » επισκέφθηκαν πέρυσι 1.056.588 άτομα.

Οι επισκέψεις στο ιστότοπο της MİT έγιναν για διάφορους λόγους, για να ειδοποιήσουν για κάτι, να δώσουν πληροφορίες αλλά και να αναζητήσουν πληροφορίες για να υποβάλλουν αίτηση πρόσληψης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 25 χιλιάδες αναφορές σχετίζονται με την οργάνωση FETÖ/PDY (Φετουλλάχ Γκιουλέν/ Παράλληλο κράτος), 11 χιλιάδες ειδοποιήσεις για το PKK και περίπου 30 χιλιάδες μηνύματα με διάφορα θέματα ασφάλειας.

Οι αναφορές εξετάσθηκαν σοβαρά και έγιναν ειδικές μελέτες σχετικά με τις πληροφορίες αυτές, ειδικά για τις τρομοκρατικές οργανώσεις FETÖ και PKK.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι σε 7812 περιπτώσεις ασχολήθηκαν οι δικαστικές αρχές ή έγιναν επιχειρήσεις των σωμάτων ασφαλείας. Μάλιστα, προς την κατεύθυνση αυτή επεξεργάσθηκαν ορισμένα κρυπτογραφημένα ονόματα και άρχισε η δικαστική διαδικασία.

Από τη άλλη πλευρά, ο αριθμός των ατόμων που επιθυμούν να εργασθούν στην MİT και οι οποίοι έχουν γράψει μελέτες για την εθνική ασφάλεια αυξάνεται κάθε χρόνο.

(Στοιχεία από haberler.com)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.