O Χρ. Γιαλλουρίδης ξύπνησε και αποσύρει την στήριξή του προς τον Αναστασιάδη

…AND THEN HE WAS LEFT WITH CAROYAN AND 98 OTHERS…

Την απόφασή του να αποσύρει την υποστήριξή του προς την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη, ανακοίνωσε ο καθηγητής Χριστόδουλος Κ. Γιαλλουρίδης. Όπως αναφέρει ο κ. Γιαλουρίδης, η πρόσφατη δήλωσή του Προέδρου για εκχώρηση στο ψευδοκράτος κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, δυστυχώς, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την έλλειψη πολιτικής ικανότητας της σημερινής ηγεσίας να διαχειριστεί με σταθερή και αταλάντευτη γραμμή την κυπριακή υπόθεση, τηρώντας τις υποσχέσεις της προς τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Υπενθυμίζουμε ότι ο καθηγητής ήταν ανάμεσα στα 100 άτομα-πιράνχας που πρότειναν την περασμένη Παρασκευή τον Νίκο Αναστασιάδη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Αναφορικά προς την δημοσιοποίηση του ονόματος μου σχετικά με τις επικείμενες προεδρικές εκλογές και την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη, έχω να δηλώσω τα ακόλουθα: Επικρότησα την αλλαγή πλεύσης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ως αποτέλεσμα υιοθέτησης διαχρονικών και επανειλημμένων τοποθετήσεών μου, η οποία αφορούσε πρωτίστως στην διαχείριση του Κυπριακού για απόσυρση άνευ ετέρου των κατοχικών στρατευμάτων, των εγγυητικών δικαιωμάτων άλλων χωρών και την διασφάλιση ενός καθόλα δημοκρατικού κράτους. Τονίζω, εν προκειμένω, πως οποιοσδήποτε από τους υποψήφιους προέδρους ζητούσε την συμβολική υποστήριξη μου, μετά από εξαγγελία αναλόγου θέσης, θα την είχε ανεπιφυλάκτως. Χαιρέτισα, επίσης, την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, την οποία πιστώνεται ο Πρόεδρος.

Όμως, η πρόσφατη δήλωσή του για εκχώρηση στο ψευδοκράτος κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, δυστυχώς, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την έλλειψη πολιτικής ικανότητας της σημερινής ηγεσίας να διαχειριστεί με σταθερή και αταλάντευτη γραμμή την κυπριακή υπόθεση, τηρώντας τις υποσχέσεις της προς τον Κυπριακό Ελληνισμό. Αναλογιζόμενος την κρισιμότητα των στιγμών και λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική διαδρομή και τον πολιτισμό του Κυπριακού Ελληνισμού, καθώς και τους αγώνες για την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας, έχω καθήκον να υπακούσω στην συνείδησή μου, η οποία μου επιβάλλει να δηλώσω ρητά ότι αυτές τις ύστατες για τον τόπο ώρες δεν μπορώ να συνυπογράψω μελλοντικά σχέδια τύπου Ανάν επί τα χείρω.

Αποσύρω την υποστήριξή μου προς την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη και προτρέπω τους Κυπρίους να στηρίξουν τον υποψήφιο, τον οποίο αισθάνονται πως θα τηρήσει την θέση επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού. Παραμερίζοντας ιδεολογικές ή κομματικές αντιπαλότητες, με γνώμονα το μέλλον των επόμενων γενεών, οι οποίες θα κρίνουν τα πεπραγμένα μας, πρέπει να συνταχθούμε σε ένα κοινό μέτωπο και ενωμένοι να πορευθούμε προτάσσοντας στρατηγική απαλλαγής της Κύπρου από την κατοχή και αποκατάσταση της ελευθερίας. Η μόνη εγγύηση για την συνέχιση της ύπαρξης του Ελληνισμού στην Κύπρο και αποφυγή συνεπακόλουθης τουρκοποίησης είναι η απόρριψη των εγγυητικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών και η εφαρμογή της δημοκρατικής αρχής καθολικά, ενιαία και αδιαίρετα.

>>> Χρ.Γιαλλουρίδης: Να μην θυσιάσουμε την Κύπρο

2 thoughts on “O Χρ. Γιαλλουρίδης ξύπνησε και αποσύρει την στήριξή του προς τον Αναστασιάδη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.