Νικόλας: Ο Αναστασιάδης δεν έχει διάθεση διεκδίκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων

Σε σημερινές δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εορτασμών των Θεοφανείων, στο Ζύγι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ερωτηθείς πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα προχωρήσει η Λευκωσία στην οριοθέτηση της ΑΟΖ της, απέφυγε να δώσει μια καθαρή απάντηση και είπε ότι «έχει ήδη λεχθεί ότι ήταν να λεχθεί, επομένως δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Περιμένουμε τις παρατηρήσεις και της Ελλάδος διότι εφάπτονται οι ζώνες, οι οποίες διαχωρίζουν τις δύο Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες. Εκείνο θα το αποφασίσουμε εν καιρώ».

Καμία διάθεση δεν έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διεκδικήσει και να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις μετά τους εορτασμούς των Θεοφανίων στη Λάρνακα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «ενώ είχε δύο ευκαιρίες να ανακαλέσει την απαράδεκτη, επικίνδυνη και λανθασμένη του δήλωση σε ό,τι αφορά τις παραβιάσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, επέλεξε να μην το πράξει. Τώρα η κυβέρνηση Αναστασιάδη κρύβεται πίσω από την ελληνική κυβέρνηση και δηλώνει πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κατάθεση των συντεταγμένων, εάν δεν έχει πρώτα τα σχόλια της ελληνικής κυβέρνησης». 

Αφού ανέφερε πως «δεν έχει καμία απολύτως σχέση το ένα με το άλλο», ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι «η Κύπρος δικαιούται άμεσα να καταθέσει τις συντεταγμένες στα Ηνωμένα Εθνη. Οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία απλά αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του κ. Αναστασιάδη» ανέφερε προσθέτοντας πως «καμία διάθεση δεν έχει να διεκδικήσει και να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.