Προσοχή! Οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να πτοηθούμε από τις επιθέσεις που κάνουν εναντίον μας εκείνοι που θέλουν να δώσουν το όνομα Μακεδονία

Ούτε εθνικισμός, ούτε υπερπατριωτισμός. Απλή, τετράγωνη πολιτική λογική.

Του Σάββα Καλεντερίδη

Αν δώσουμε το όνομα, ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα των διεκδικήσεων στους Σκοπιανούς και σε όσους θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν στο μέλλον, για να αποσταθεροποίησουν την Ελλάδα.

Αντισταθείτε, να μην επιτρέψουμε στους πολιτικούς ψεύτες και απατεώνες να το κάνουν. Μην πτοείστε και μη φοβάστε τα “ντουφέκια” τους στη δημοσιογραφία. Το δίκαιο και η ηθική είναι με το μέρος μας. Όλοι αυτοί ορέγονται την εξουσία και είναι έτοιμοι να τα ξεπουλήσουν όλα, όπως το κάνουν τόσα χρόνια. Όμως το θέμα της Μακεδονίας είναι πολύ πιο σοβαρό από τα μνημόνια, τον ΕΝΦΙΑ και τις συντάξεις…

Και δεν πρέπει να περάσει.

Τις ημέρες αυτές παρατηρείται μια κινητικότητα σε επίπεδο κοινωνίας, γύρω από το ζήτημα της ονομασίας με την οποία θα αναγνωρίσει η Ελλάδα το κράτος των Σκοπίων.

Πριν μπω στην ουσία, θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στον απαράδεκτο κατά την άποψή μου τρόπο που αντιμετωπίζει μερίδα του Τύπου τις πρωτοβουλίες απλών πολιτών αλλά και ομάδων πολιτών.

Οι πολίτες, που άκουσαν από τους πολιτικούς ότι «λεφτά υπάρχουν» και ακολούθησαν η χρεοκοπία και τα μνημόνια, ότι από την πρώτη μέρα «θα καταργήσουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο τα μνημόνια» και αντ’ αυτού όχι μόνο δεν καταργήθηκαν, αλλά μας επιβλήθηκε – από εκείνους που έλεγαν ότι θα τα σκίσουν – ένα μνημόνιο χειρότερο από τα προηγούμενα, οι πολίτες που είδαν το «Όχι» του 62% να γίνεται «Ναι» από εκείνους που καλούσαν τον κόσμο να ψηφίσει το «Όχι», που ενώ άκουγαν τους υπεύθυνους της κυβέρνησης να υπόσχονται λύση για «ένα κανονικό κράτος» στην Κύπρο, και είδαν στις συνομιλίες να μιλούν για ένα κράτος-έκτρωμα, χωρίς δικό του στρατό, με ξένη αστυνομία και καταστρατηγημένη την αρχή της πλειοψηφίας και την ίδια τη δημοκρατία, παραχωρώντας εκ περιτροπής προεδρία στο 18% και βέτο σε όλα τα σοβαρά ζητήματα του νέου κράτους-εκτρώματος, είναι φυσικό να μην εμπιστεύονται τα κόμματα και τους πολιτικούς.

Οι πολίτες που είδαν τους πολιτικούς να συνάπτουν τη συμφωνία της Λοζάνης και να αφήνουν «χαραμάδες», μέσω των οποίων σε λίγες δεκαετίες είδαν να χάνεται ο ελληνισμός της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, και την ίδια στιγμή να δημιουργείται ένα σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας και άμυνας στην Θράκη, που είδαν τους πολιτικούς μετά τον επικό αγώνα της ΕΟΚΑ να υπογράφουν τις συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου, αφήνοντας «χαραμάδες» για όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην Κύπρο, οι πολίτες που είδαν τα κόμματα και τους πολιτικούς να μην μπορούν να προασπίσουν τα εθνικά μας συμφέροντα, καθιστώντας με τις αποφάσεις τους τα Ίμια μια περιοχή όπου δεν μπορούμε να ασκήσουμε την κυριαρχία που ασκούσαμε μέχρι το 1996, αφήνοντας την Τουρκία στην κυριολεξία να αλωνίζει στο Αιγαίο και να εκδίδει NAVTEX ακόμα και για τα Κύθηρα, είναι πολύ φυσικό να μην εμπιστεύονται την κυβέρνηση, τα κόμματα και τους πολιτικούς στο ζήτημα της Μακεδονίας.


Πανστρατιά αντιδράσεων για την ονομασία των Σκοπίων

ΣΗΜ. Τελικά δεν έριξαν την ιστοσελίδα onomasia.gr όπως υποψιαστήκαμε αλλά έπεσε λόγω κοσμοσυρροής!

Διαδικτυακή «πολιορκία» από χιλιάδες πολίτες που σπεύδουν να υπογράψουν το ψήφισμα προς τον Πρωθυπουργό για την ονομασία των Σκοπίων, και αν χρειαστεί και την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Πάνω από 130.000 υπογραφές μέσα σε δύο μέρες στην ιστοσελίδα onomasia.gr μετά την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Μακεδονικών Ενώσεων. Οι 20.000 υπογραφές μέσα σε τρεις ώρες είχαν σαν συνέπεια να «πέσει» η σελίδα.

>>> ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;


Και αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα, της οργάνωσης του αγώνα από ελεύθερους πολίτες, για να μην δημιουργήσουμε με τα ίδια μας τα χέρια άλλο ένα μείζον εθνικό πρόβλημα, υπάρχουν πολιτικοί, κόμματα, εφημερίδες, δημοσιογράφοι και άνθρωποι, που αντί να το κρίνουν πολιτικά, αρχίζουν τους χαρακτηρισμούς του τύπου «άρχισαν και οι… υπερπατριωτικές πρωτοβουλίες διαφόρων αυτόκλητων υπερασπιστών του ονόματος της Μακεδονίας που μάλλον τροχοπέδη μπορούν να αποτελέσουν, παρά βοήθεια, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί την καλή συγκυρία και να κλείσει μια ανοιχτή πληγή δεκαετιών για τη χώρα και τον ελληνισμό».

 

Μπουτάρης: Θα απαγορεύσει τις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία…

Θαυμάστε δημοκρατικό και κοινωνικό ήθος.

Δηλαδή όταν υπάρχει μεγάλη μερίδα των πολιτών που δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση, τα κόμματα και τους πολιτικούς, τι θα έπρεπε να πράξει κατά την άποψη εκείνων που συμφωνούν με τους παραπάνω χαρακτηρισμούς; Να μην διαδηλώσει, να μην εκφραστεί, να μην πει την άποψή της;

Αφού τονίσω ότι είναι περιττό είναι να αναφέρει κανείς ότι τέτοιες νοοτροπίες υπάρχουν μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, να περάσουμε και στην ουσία.

Είναι σε γνωστό σε όλους τους ιστορικούς του κόσμου ότι μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα δεν υπάρχουν, όπως επίσης είναι γνωστό σε όλους τους γεωγράφους ότι η περιοχή που καταλαμβάνει το κράτος των Σκοπίων δεν ήταν ποτέ μέρος της Μακεδονίας.

Είναι γνωστό επίσης ότι δεν υπήρχε «μακεδονική φιλολογία, λογοτεχνία και γραμματεία» πριν από τον 20ό αιώνα. Αν νομίζουν ότι υπάρχει, ας μας παρουσιάσουν ένα γραπτό κείμενο, ένα λογοτεχνικό έργο των προηγούμενων αιώνων. Άρα μιλάμε για ένα τεχνητό έθνος και μια τεχνητή γλώσσα, που δημιουργήθηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις για να εξυπηρετήσει τα τα συμφέροντά τους.

Και τώρα καλούμαστε εμείς να αναγνωρίσουμε κράτος με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις.

Να πούμε για τον γεωγραφικό προσδιορισμό, ότι το Άνω Μακεδονία είναι μέγα ιστορικό λάθος, αφού η Άνω Μακεδονία εκτείνονταν στους σημερινούς νομούς Κοζάνης-Γρεβενών-Καστοριάς και Φλώρινας.

Τέλος, αν η Ελλάδα, δηλαδή η κυβέρνηση και οι πολιτικοί της, βάλουν υπογραφή σε σύνθετη ονομασία που θα περιέχει το όνομα Μακεδονία, θα έχει παραδώσει τη «σφραγίδα» στους Σκοπιανούς.

Με καθαρά πολιτικούς όρους, οι Σκοπιανοί θα έχουν κατοχυρώσει ότι μιλούν τη «μακεδονική γλώσσα» και ότι είναι «μακεδονικό έθνος» με δικό τους κράτος, και έτσι αφήνουμε ανοιχτή όχι χαραμάδα αλλά ολόκληρη πόρτα, η «Βόρεια Μακεδονία», να διεκδικήσει φυσικώ τω τρόπω την ένωσή της με τη «Νότια Μακεδονία».

Γι’ αυτό οι πολίτες δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τα κόμματα και τους πολιτικούς, γι’ αυτό πρέπει να υποστηρίξουμε όλοι οι ελεύθεροι και ακομμάτιστοι πολίτες τις πρωτοβουλίες εκείνες που δεν θα επιτρέψουν στους πολιτικούς να παραδώσουν τη σφραγίδα της Μακεδονίας στους Σλάβους και τους Αλβανούς.

ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ

>>> Γιατί καίγονται να κλείσουν τώρα το Σκοπιανό;


ΣΧΟΛΙΟ

Αν λάβω υπ’ όψιν (πολύ λίγο όσο πατάει η γάτα), την δήλωση του Κοτζιά περί “πλειοψηφίας στην Βουλή”, θα καταλήξω στο συμπέρασμα ότι, η επιχείρηση διαφθοράς συνειδήσεων με διάφορους τρόπους, είχε ήδη αρχίσει προ καιρού και μάλιστα έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία.

Η κατάσταση θυμίζει κλίμα αποστασίας του 1965.

Είναι προφανές ότι, τελικός στόχος είναι ο διαμελισμός της Ελλάδας. Η συνέπεια, η μεγάλη επιμονή και υπομονή, αυτών που υποστηρίζουν και υποθάλπουν τον ψευδομακεδονισμό, δεν αφήνει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο γιά αμφιβολίες περί αυτού.

Γιώργος Νικ. Κωνσταντακόπουλος


One thought on “Προσοχή! Οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να πτοηθούμε από τις επιθέσεις που κάνουν εναντίον μας εκείνοι που θέλουν να δώσουν το όνομα Μακεδονία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.