Το FBI ερευνά χρηματισμό της Κλίντον για πολιτικές αποφάσεις!

Ραγδαίες εξελίξεις στην έρευνα των αμερικανικών αρχών για την Χίλαρι Κλίντον. Σύμφωνα με διαρροή από το FBI, η έρευνα πλέον έχει επικεντρωθεί σε πολιτικές αποφάσεις της Κλίντον όσο ήταν υπουργός σε συνδυασμό με χρηματισμό μέσω χορηγιών στο ίδρυμα Κλίντον. Η πρώτη υπόθεση που έχει ταυτοποιηθεί φαίνεται να είναι αυτή με το ρωσικό ουράνιο. Να δούμε εάν θα ψάξουν και τις λοιπές υποθέσεις γενοκτονιών στην μέση Ανατολή, όπως στη Λιβύη.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Jeff Sessions ανέθεσε στο FBI να ξανανοίξει την έρευνα για δωροδοκίες της Χίλαρι μέσω του Ιδρύματος Κλίντον, την εποχή που υπηρετούσε στο State Department επί κυβερνήσεως Ομπάμα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η έρευνα επικεντρώνεται σε εμβάσματα ή δωρεές προς την Κλίντον με αντάλλαγμα πολιτικές αποφάσεις ευνοϊκές προς το συμφέρον των κύκλων χρηματοδότησης, όπως το σκάνδαλο της αμφιλεγόμενης συμφωνίας Uranium One, με την οποία η επιτροπή που συμμετείχε η Χίλαρι ενέκρινε την πώληση του 20% των κοιτασμάτων της χώρας σε Ρώσους επιχειρηματίες στο περιβάλλον του Κρεμλίνου.

Το χρονικό της συμφωνίας Uranium One

  • 2008-2010: Δωδοροκίες ύψους 145 εκατ δολαρίων στο Ίδρυμα Κλίντον από εταιρίες και Ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και η Rosatom, κρατική εταιρία ρωσικών συμφερόντων με στενές σχέσεις με το περιβάλλον Πούτιν
  • Ιούνιος 2009: Η ρωσική κρατική εταιρία πυρηνικής ενέργειας Rosatom εξαγοράζει ποσοστό 17% της Καναδικής Uranium One
  • Ιούνιος 2010: Η Rosatom αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο 51% των μετοχών της Uranium One, προσφέροντας στο Κρεμλίνο τον έλεγχο του 20% των κοιτασμάτων ουρανίου των ΗΠΑ. To FBI αποκαλύπτει σωρεία δωρεών προς το Ίδρυμα Κλίντον λίγο πριν τη συμφωνία Uranium One.
  • 29 Ιουνίου 2010: Μυστική συνάντηση Μπιλ Κλίντον – Πούτιν στο σπίτι του τελευταίου στη Ρωσία. Ακολουθεί έμβασμα «μαμούθ» 500 χιλ δολαρίων για ομιλία του πρώτου από ρωσικό fund που προωθούσε επενδύσεις στην Uranium One
  • Ιανουάριος 2013: Η Rosatom αποκτά το σύνολο των μετοχών της Uranium One.

Το FBI ερευνά επίσης άλλες υποθέσεις, όπως τις «σκοτεινές» σχέσεις της Χίλαρι με τη Σαουδική Αραβία και τους πρίγκιπες του Οίκου των Σαούντ (του σάτυρου Αλουαλίντ Μπιν Ταλάλ), οι  οποίοι χρηματοδότησαν το 20% της προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι. Την εποχή που η Χίλαρι ηγείτο του State Department, η αμερικανική κυβέρνηση εξουσιοδότησε συμφωνίες 151 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς 16 ανατολικές χώρες, όλες δωρητές του Ιδρύματος Κλίντον, αυξάνοντας τις πωλήσεις όπλων κατά 143%.

Φυσικά στο επίκεντρο των ερευνών θα βρεθεί και η επιταγή-δώρο του Κατάρ στον Μπιλ Κλίντον την ημέρα των γενεθλίων του το 2011, που αποκάλυψε το WikiLeaks, και η σύνδεση της υπόθεσης με την ανάμειξη της Χίλαρι στην «Αραβική Άνοιξη» και την προσπάθεια ανατροπής του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία με τη στήριξη των χρηματοδοτών του ISIS Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ, για την προώθηση του Αγωγού Αερίου Τουρκίας-Κατάρ αντί αυτού που προωθούσε η Ρωσία μέσω Ιράν-Ιράκ-Συρίας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.