Συνέβη στη Μελβούρνη: Ομογενής απήγαγε 97χρονη Ελληνίδα γιατί πίστευε ότι ήταν η νεκρή μητέρα της

Η 97χρονη Δήμητρα Παπαδοπούλου εξαφανίστηκε από τον οίκο ευγηρίας όπου διαμένει και βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα σε ένα στρώμα στο σπίτι της απαγωγέα της…

Μια 97χρονη ένοικος οίκου ευγηρίας στην Αυστραλία απήχθη από μια 51χρονη ομογενή που νόμιζε ότι η ηλικιωμένη ήταν η… νεκρή μητέρα της, μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Η απίστευτη αυτή υπόθεση εκτυλίχθηκε στη Μελβούρνη. Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, η 97χρονη Δήμητρα Παπαδοπούλου εξαφανίστηκε από τον οίκο ευγηρίας όπου διαμένει, στο προάστιο Κλαρίντα το απόγευμα του Σαββάτου. Η ηλικιωμένη γυναίκα εντοπίστηκε αργότερα την ίδια μέρα σε ένα άλλο προάστιο της Μελβούρνης και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Κατά την επιχείρηση διάσωσης της 97χρονης, η τοπική αστυνομία συνέλαβε μια 51χρονη γυναίκα, επίσης ελληνικής καταγωγής. Εις βάρος της Ειρήνης Μοσχονά [φωτο], όπως ονομάζεται η συλληφθείσα, απαγγέλθηκαν ήδη κατηγορίες για την απαγωγή και την παράνομη φυλάκιση της ηλικιωμένης γυναίκας.

Σύμφωνα με το Russia Today, μια φίλη της Μοσχονά ειδοποίησε την αστυνομία όταν αντίκρισε την απαχθείσα ξαπλωμένη σε ένα στρώμα στο σπίτι της 51χρονης. Κατά τη χθεσινή της απολογία στον Εισαγγελέα,  η γυναίκα – που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα – ισχυρίστηκε ότι απήγαγε την 97χρονη επειδή πίστευε ότι ήταν η μητέρα της, η οποία ωστόσο έφυγε από τη ζωή το 2013.

Η ίδια φέρεται να πιστεύει ότι «υπήρξε μια συνωμοσία από μια ομάδα ανθρώπων που παρουσίασαν την μητέρα της ως νεκρή για να πάρουν την περιουσία της». 

Στο παρελθόν,  η 51χρονη είχε υποβάλει αίτημα εκταφής της μητέρας της ώστε η σορός που ενταφιάστηκε να υποβληθεί σε εξέταση DNA, ενώ το τελευταίο διάστημα επισκεπτόταν συχνά οίκους ευγηρίας για να βρει τη γυναίκα που τη γέννησε, σίγουρη ότι… ζει και βασιλεύει.

Η οικογένεια του θύματος περιέγραψε το περιστατικό ως «τρομακτικό γεγονός», το οποίο «μοιάζει βγαλμένο από ταινίας».

Η Μοσχονά θα δικαστεί εκ νέου μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να αποφασιστεί η τύχη της.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.