H Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης βραβεύει τους μαθητές που αρίστευσαν στις εξετάσεις του VCE

Σε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης τιμήθηκαν οι μαθήτριες και οι μαθητές που διαγωνίσθηκαν στις εξετάσεις του VCE στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών και των Ελληνικών.

Στην εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ελληνικού Κέντρου, συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα – μαθητές, γονείς και μέλη της Κοινότητας – οι οποίοι παρακολούθησαν τη βράβευση των μαθητών που αρίστευσαν, γεύτηκαν υπέροχα ελληνικά φαγητά, συζήτησαν και αντάλλαξαν ευχές για τις γιορτές.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο πρώην πολιτειακός υπουργός κ. Theo Θεοφάνους, η υποπρόξενος κ. Γεωργία Μπότσιου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό συγχαίροντας τους μαθητές για την επίδοσή τους και την Κοινότητα για το έργο της, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας που παρέδωσαν τα βραβεία στους μαθητές, και εκπρόσωποι πολλών ομογενειακών οργανισμών και επιχειρήσεων. Στην εκδήλωση επρόκειτο να παρευρεθεί ο ομοσπονδιακός βουλευτής των Πρασίνων κ. Adam Bandt, αλλά για λόγους υγείας τελικά δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, συνεχάρη τους μαθητές για τις προσπάθειές τους και τις επιτυχίες τους, καθώς και τους γονείς που ενθαρρύνουν και στηρίζουν τα παιδιά τους να διδαχθούν τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας. Ευχαρίστησε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Κοινότητας για τις προσπάθειές τους και την εποικοδομητική συνεργασία τους. Επίσης, ευχαρίστησε τα μέλη, τους χορηγούς και τους ευεργέτες της Κοινότητας για τη συνεχή στήριξή τους. Τέλος αναφέρθηκε στο έργο της Κοινότητας και στο πλήθος δραστηριοτήτων που διοργανώνει. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του στο μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων που έγιναν σε διάστημα τριών εβδομάδων στο Ελληνικό Κέντρο, συμπεριλαμβανομένων των διαλέξεων για τα 120 χρόνια της Κοινότητας, το συνέδριο για τον ελληνικό τουρισμό υγείας και τα αποκαλυπτήρια τμήματος αντιγράφου της Ζωφόρου τους Παρθενώνα στο Ελληνικό Κέντρο.

Από την πλευρά του ο συντονιστής Εκπαίδευσης και Αντιπρόεδρος της Κοινότητας κ. Θόδωρος Μάρκος καλωσόρισε από την πλευρά του το κοινό και συνεχάρη όλους τους αριστεύσαντες μαθητές, λέγοντας πως η Κοινότητα δεν βραβεύει μόνο τους μαθητές της, αλλά και τους μαθητές άλλων σχολείων που αρίστευσαν στο μάθημα των Ελληνικών. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια που κατέβαλαν κατά τη διάρκεια του έτους.

“Εδώ στην Κοινότητα καταλαβαίνουμε ότι οι κόποι μας πιάνουν τόπο, όταν ένα 8χρονος μαθητής, ο Γιώργος, απαγγέλλει την Ιθάκη του Καβάφη,” είπε ο κ. Μάρκος, προσθέτοντας. “Οταν μια 16χρονη μαθήτρια, η Βασιλική, από το Μπόλγουιν, συνομιλεί δια μέσου Skype με μια συμμαθήτριά της από γυμνάσιο της Αθήνας, ανταλλάζοντας εμπειρίες και δημιουργώντας φιλίες που πιθανόν να τις δέσουν για πάντα. Όταν ο μικρός Αλέξανδρος και η μικρή Ολυμπία γράφουν μια έκθεση ή ζωγραφίζουν κάτι που απεικονίζει την ιστορική μας Κοινότητα που φέτος γιορτάζει τα 120 χρόνια από την ίδρυσή της. Όταν ο Raymond, μαθητής μη ελληνικής καταγωγής, αριστεύει στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, ένα εγχείρημα που ξεκινήσαμε μόλις πριν πέντε χρόνια. Όταν ο μικρός Στέλιος συμμετέχει σε θεατρική παράσταση με θέμα τη ζωή του μεγάλου Νϊκου Καζαντζάκη. Όταν μια διευθύντρια δημόσιου Γυμνασίου αναγνωρίζει ότι ήταν λάθος να διακόψει τα μαθήματα των Ιταλικών και Ελληνικών. Όταν η μικρή Σοφία, κοριτσάκι της τρίτης γενιάς, ακούει τη λέξη Πολυτεχνείο και λέει “μαμά, γιαγιά, την ξέρω αυτή τη λέξη, ήταν εκεί που τα παιδιά φώναζαν “ψωμί, παιδεία, ελευθερία”. Έτσι λοιπόν, εμείς εδώ στην Κοινότητα μετράμε τις επιτυχίες μας. Απόψε είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη σκληρή δουλειά των μαθητών μας. Λέμε μπράβο όχι όνο σε αυτούς που αρίστευσαν, αλλά σε όλα τα παιδιά μας που επιμένουν να διαβάζουν, να μιλούν και να σκέφτονται Ελληνικά”.

O διευθυντής των Σχολείων Γλώσσας και Πολιτισμού, κ. Μάνος Τζιμπραγός, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Φέτος, εκτός από την καθιερωμένη βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στις εξετάσεις του VCE, απονέμουμε βραβεία και σε νεότερες γενιές μαθητών μας, μιας και η ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή μας συμπίπτει με την κορύφωση των εκδηλώσεων του εορτασμού των 120 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. Τα σχολεία μας και οι μαθητές μας τίμησαν την ιστορική αυτή επέτειο με τη συμμετοχή τους στον ειδικό μαθητικό διαγωνισμό που διοργανώσαμε για τον σκοπό αυτό. Παιδιά όλων των ηλικιών ζωγράφισαν, έγραψαν ποιήματα ή μικρά δοκίμια για το πώς αντιλαμβάνονται αυτά το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει και εξακολουθεί να επιτελεί η Κοινότητά μας, εκφράζοντας με τον τρόπο τους την αναγνώριση του πολυσχιδούς αυτού έργου. Τα ευχαριστούμε από καρδιάς γι’ αυτό”.

Ακολούθησε η απονομή των βραβείων τα οποία παρέδωσαν μέλη του Δ.Σ. της Κοινότητας και εκπαιδευτικοί.

Εκτός από τη βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στις εξετάσεις του VCE στα μαθήματα των Αρχαίων και Νέων Ελληνικών, βραβεία απονεμήθηκαν και στους μαθητές των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας που πήραν μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό για τα 120 χρόνια της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Αναλυτικά, απονεμήθηκαν βραβεία στους εξής μαθητές:

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «120 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ»

Α. Κατηγορία: Προδημοτική – Γ’ Δημοτικού

1o βραβείο -Μιχάλης Κοσσίβας – Προδημοτική τάξη, GCM Alphington Campus

2o βραβείο – Αλέξανδρος Κoρδός – Α’ Δημοτικού, GCM Alphington Campus

3o βραβείο – Αλέξανδρος Ηλιόπουλος – Γ’ Δημοτικού, GCM Doncaster Saturday Campus

Β. Κατηγορία: Δ’ Δημοτικού – ΣΤ’ Δημοτικού

1ο βραβείο – Πέτρος Αντωνιάδης – Δ’ Δημοτικού, GCM City Campus

2ο βραβείο – Βανέσσα Γεωργίου – ΣΤ’ Δημοτικού, GCM Albert Park Campus

3ο βραβείο – Ολυμπία Παπαναστασίου – Ε’ Δημοτικού, GCM Doncaster Saturday Campus

3ο βραβείο – Αντωνία Ντάρμου – Δ’ Δημοτικού, GCM Malvern Campus

Γ. Κατηγορία: Α’ Γυμνασίου – Δ’ Γυμνασίου

1ο βραβείο – Δήμητρα Κατσαμπέρη – Β’ Γυμνασίου, GCM City Campus

2ο βραβείο – Ελπίδα Μπέλτσιου – Γ’ Γυμνασίου, GCM Doncaster Saturday Campus

3ο βραβείο – Ελένη Χασάπη – Γ’ Γυμνασίου, GCM Doncaster Saturday Campus

Βραβείο απονεμήθηκε επίσης στη μαθήτρια Ειρήνη Βεργάκη που κέρδισε το α’ βραβείο στην κατηγορία μαθητών 8-12 ετών στον διαγωνισμό γλωσσών που διοργάνωσε το δίκτυο της SBS.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τα βραβεία στους επιτυχόντες στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών

Από τους μαθητές των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας διακρίθηκαν οι εξής μαθητές:

Zelesco Karl Raymond, Μιχαηλία Πάτρου, Μιλτιάδης Παϊκόπουλος, Διονύσιος Μπαζιώτης Κάλφας, Αικατερίνα Χατζή και Χρυσούλα Γιαννιού.

Βραβείο απονεμήθηκε επίσης στον μαθητή Daniel Crowley από το Xavier College που σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών.

Ακολούθως, απονεμήθηκαν τα βραβεία στους διακριθέντες στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Από το Alphington Grammar βραβεία απονεμήθηκαν στον μαθητή Αθανάσιο Κοντογιαννίδη που σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο μάθημα (50/50), καθώς και στους μαθητές Γεωργία Λαζαράκη, Φίλιππο Μπατιστάτο και Νίκη Σαρή.

Από τους μαθητές των Σχολείων Γλώσσας και Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης διακρίθηκαν και έλαβαν βραβείο οι εξής μαθητές: Ιωάννα Μαρία Σαμπάνη, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Παναγιώτης Κωστόγιαννης, Αλκιβιάδης Γιαννέτας, Δημήτρης Παλιός και Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος.

Βραβεία απονεμήθηκαν επίσης στη μαθήτρια Ελισάβετ Σταυρινού που έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία σε κρατικό σχολείο (South Oakleigh Secondary College), καθώς και στη μαθήτρια Βασιλική Τσίσκα από το St John’s College, η οποία σημείωσε επίσης κορυφαία επίδοση (50/50) στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.