Καταζητούμενος για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ εξελέγη “βουλευτής” στα κατεχόμενα

 

Πρόκειται για τον Ερχάν Αρικλί, ο οποίος παρά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια ήταν καταζητούμενος όχι μόνο από τις κυπριακές αρχές αλλά και από την ίδια την Ιντερπόλ, έχει φροντίσει να κάνει συχνά πυκνά αισθητή την παρουσία του στα κατεχόμενα μέσα από την πολιτική του δράση, χαρακτηριστικό της οποίας ήταν πάντα ο εμπρηστικός του λόγος.

Ο Αρικλί πλέον, θα κατέχει για πρώτη φορά και “έδρανο” στη νέα ψευδοβουλή με το κόμμα YDP (κόμμα των εποίκων), του οποίου είναι Πρόεδρος, αφού είναι ανάμεσα στους 21 νέους “βουλευτές” του ψευδοκράτους.

Να θυμίσουμε ότι μετά τις φρικτές δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού το καλοκαίρι του 1996 στην πράσινη γραμμή, η Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας, εξέδωσε 11 διεθνή εντάλματα σύλληψης, ανάμεσα στα οποία και αυτό του Ερχάν Αρικλί, που τότε στα κατεχόμενα ήταν πρόεδρος της φοιτητικής οργάνωσης Turk-Bir.

Οι δολοφόνοι αν και εναντίον τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από Κύπρο και Interpol, κυκλοφορούν ελεύθεροι μέχρι σήμερα.

Ο Αρικλί εξάλλου είχε συλληφθεί πριν 6 χρόνια στο Κιργιστάν, από το οποίο η Κύπρος ζήτησε άμεσα την έκδοσή του, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει δεκτό -προφανώς μετά από παρέμβαση της Τουρκίας- και όχι μόνο αυτό, αλλά μετά από λίγο αφέθηκε και ελεύθερος και επέστρεψε στα κατεχόμενα.

Ο Αρικλί κατάγεται από το Ardahan της βορειο-δυτικής Τουρκίας και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Κερύνειας το 1997.

Ελίνα Σταματίου

2 thoughts on “Καταζητούμενος για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ εξελέγη “βουλευτής” στα κατεχόμενα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.