Προδόθηκαν οι Τούρκοι: Είχαμε στείλει όπλα στην Κύπρο πριν το 1974

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην Κύπρο με τα κατεχόμενα και τις αμφισβητήσεις της Κυπριακής ΑΟΖ, μία ακόμα αποκάλυψη ήρθε κατά λάθος στο φως της δημοσιότητας από Τούρκο υπουργό.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, Νιχάτ Ζεϋμπεκτσί, παραδέχτηκε ότι η Τουρκία είχε στείλει όπλα στην Κύπρο πριν από ‘74 και μάλιστα για τουλάχιστον 15 χρόνια.Η αποκάλυψη ήρθε με αφορμή μια ομιλία του  Ζεϋμπεκτσί στο Ντενιζλί της Τουρκίας σχετικά με την υπόθεση των όπλων που φέρεται να έστειλε η Τουρκία προς τζιχαντιστές στη Συρία.

«Tο 1974 οι Τούρκοι στρατιώτες όρμησαν στην Κύπρο σαν λιοντάρια. Ασφαλώς και πήγαν στην Κύπρο σαν λιοντάρια. Αλλά εκεί οι μουτζαχίντ (Τ/Κ αγωνιστές) είχαν ήδη πολεμήσει επί 15 χρόνια. Με ρόπαλα πολεμούσαν; Ή κρατώντας ξύλα στα χέρια τους; Με όπλα πολεμούσαν. Από που ήρθαν αυτά; Τα έστειλε αυτό το μεγάλο έθνος. Τα έστειλε το κράτος αυτού του μεγάλου έθνους. Όταν είσαι μεγάλο έθνος και μεγάλο κράτος, κάποια πράγματα μπορείς τα κάνεις. Ενώ αυτοί οι εκφυλισμένοι (εννοεί τους δημοσιογράφους της ‘Τζουμχουριέτ’ που δημοσίευσαν τις φωτογραφίες) λένε ότι τα έστειλες στους τρομοκράτες», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Την ίδια στιγμή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ζήτησε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντηση για τα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται υπό την ‘κατοχή’ της Ελλάδας, ενώ απείλησε και πάλι τον Πάνο Καμμένο ότι θα έρθει να πάρει τα νησιά του Αιγαίου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.