“Εκτός πραγματικότητας του Κυπριακού ο Μαλάς”: Σφοδρή επίθεση Αλληλεγγύης για περιουσιακό

“Οι θεωρίες του κ. Σταύρου Μαλά ο οποίος υποστήριξε δημόσια ότι τους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες θα τους αποζημιώσουν για τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα οι χρήστες σφετεριστές, αποδεικνύουν πόσο εκτός της πραγματικότητας του Κυπριακού βρίσκεται ο κ. Μαλάς. Tα όσα ισχυρίζεται δεν μπορούν να σταθούν σε κανένα δικαστήριο”. 

“Τονίζουμε ότι οι περιουσίες ανήκουν στους ιδιοκτήτες και οποιαδήποτε παράνομη παρέμβαση σε αυτές, δεν μπορεί να δικαιωθεί από κανένα δικαστήριο. Το δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι αναπαλλοτρίωτο. Όσα χρόνια και αν περάσουν η περιουσία ανήκει στον ιδιοκτήτη ο οποίος έχει στα χέρια του το νόμιμο τίτλο ιδιοκτησίας”. 

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη, και προσθέτει: «Εξού και όσον αφορά τις περιουσίες των Αρμενίων στη Μικρά Ασία, τονίζουμε ότι όσοι εκ των απογόνων τους προσφεύγουν στα Τουρκικά Δικαστήρια, δικαιώνονται και παίρνουν πίσω τις περιουσίες των σφαγιασθέντων προγόνων τους. Το ίδιο ισχύει και στην Κύπρο». 

«Για αυτούς τους λόγους αρκετοί Τουρκοκύπριοι δικαιώνονται όταν έρχονται και διεκδικούν τις περιουσίες τους, επί των οποίων η Κυπριακή Δημοκρατία έκτισε -χρησιμοποιώντας το Δίκαιο της Ανάγκης- προσφυγικούς οικισμούς, ή τις παραχώρησε στους πρόσφυγες για να κτίσουν προσφυγικές οικίες.

Με την ίδια λογική οι περιουσίες μας στα κατεχόμενα, ανήκουν και θα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. 

Κανείς δεν μπορεί να εκχωρήσει περιουσίες που δεν του ανήκουν σε ξένη δύναμη, σε παράνομους εποίκους, σε σφετεριστές, σε κλέφτες Ελληνοκυπριακών περιουσιών, είτε αυτός είναι ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, είτε είναι ο κ. Σταύρος Μαλάς, είτε είναι ο οποιοσδήποτε άλλος» αναφέρει η ανακοίνωση του Κινήματος.

Καταληκτικά, η Αλληλεγγύη τονίζει: «Οι Τουρκοκύπριοι είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν στις περιουσίες τους στις ελεύθερες περιοχές, και εμείς διεκδικούμε το δικαίωμα των Ελληνοκυπρίων προσφύγων να επιστρέψουν και να χαίρονται τις περιουσίες τους». 

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.